Doliu în lumea modei! Fondatorul companiei Kenzo a murit din cauza coronavirusului

Doliu în lumea modei! Fondatorul companiei Kenzo a murit din cauza coronavirusului
Publicat: 04/10/2020, 19:13
Actualizat: 04/10/2020, 19:33

Designer-ul Kenzo Takada, fondatorul companiei globale de modă Kenzo, a murit la vârsta de 81 de ani, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Designer-ul de modă japonez fusesese internat la Spitalul din Neuilly-sur-Seine, Franța. Astăzi, desigenrul a pierdut lupta cu boala Covid-19.

Kenzo Takada a fondat celebra linie de modă care îi poartă numele

Takada s-a născut în Japonia, dar s-a mutat la Paris în 1964, moment în care și-a început cariera în lumea modei. În 1970, și-a lansat linia de modă care îi poartă numele, care a devenit extrem de populară datorită culorilor sale puternice și a imprimeurilor vibrante.

Compania Kenzo a fost cumpărată de conglomeratul de lux LVMH în 1993, iar Takada s-a retras din afacere în 1999.

După ce a renunțat la linia de modă pe care a fondat-o, designerul a continuat să facă activități creative. Cel mai recent proiect al său cuprinde un brand de lux care conține produse pentru casă și pentru viața de zi cu zi, numit K3.

În 2019, Kenzo a explicat într-un interviu de ce s-a îndepărtat de lumea modei:

„Îmi place moda, dar în modă trebuie să faci ceva nou în fiecare sezon: filmări noi, concepte noi, materiale noi, fiecare lucru se schimbă atât de repede ”, a spus el. „Așa că m-am oprit la momentul potrivit, cred. Acum fac costume pentru operă”, spunea designerul anul trecut.

De asemenea, designerul a explicat și de ce a ales să trăiască în Paris:

„Am văzut Parisul ca fiind capitala modei. Chiar și astăzi există încă o anumită eleganță, eleganța franțuzească, un mod franțuzesc de a te îmbrăca. Un mod franțuzesc de a lucra cu fashion-ul m-a influențat cu siguranță și mult mai târziu am început să amestec și alte culturi în acea modă specifică. Desigur, acum moda este peste tot; la New York, Paris, Milano, Londra, Tokyo, peste tot. Dar cred că Parisul rămâne un simbol”, spunea Kenzo în 2019.