Donald Trump a permis publicarea unui memorandum controversat despre FBI. Reacția opoziției

Redactor:
Mihai Draghici
Donald Trump a permis publicarea unui memorandum controversat despre FBI. Reacția opoziției
Detalii în articol

„Memorandumul a fost trimis Congresului, a fost declasificat. Congresul va face orice vrea. Dar este o rușine ceea ce s-a întâmplat în țara noastră”, a declarat Donald Trump, citat de site-ul agenției Associated Press.

Ulterior, Comisia pentru Informații din Camera Reprezentanților, condusă de Partidul Republican, a anunțat publicarea documentului, despre care Donald Trump susține că demonstrează că Biroul Federal pentru Investigații folosește ancheta în cazul presupuselor ingerințe ruse pentru a-l discredita pe el.

„Șefii și anchetatorii FBI și Departamentului Justiției au politizat procesul sacru de investigare, folosindu-l în favoarea democraților și împotriva republicanilor, ceva care ar fi fost de neconceput până în urmă cu puțin timp!”, a acuzat Donald Trump prin Twitter.

FBI și Departamentul Justiției au cerut Casei Albe să nu desecretizeze informațiile conținute în acest memorandum, elaborat de membri republicani ai Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților.

Leon Panetta: Decizia lui Donald Trump riscă să declanșeze o „criză constituțională” în Statele Unite

Leon Panetta, fost director al Agenției Centrale pentru Informații (CIA), a atras atenția că hotărârea lui Donald Trump de a face public un raport elaborat doar de politicieni republicani riscă să genereze o „criză constituțională”. „Subminarea comunității de informații și a altor instituții poate genera o criză constituțională”, a afirmat Leon Panetta.

Asociația agenților Biroului Federal de Investigații (FBI) a dat asigurări că „nu a permis și va permite perturbarea misiunii în slujba Constituției de hotărâri politice partizane”.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Cel puțin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpați în investigația din SUA privind ingerințele Rusiei. Președintele SUA, Donald Trump, a pledat constant pentru reconcilierea cu Rusia, argumentând că Moscova este un partener esențial pentru contracararea provocărilor de securitate pe plan internațional.

Opoziția democrată din SUA condamnă decizia Trump 

Liderii Partidului Democrat din Statele Unite au acuzat vineri seară că decizia președintelui Donald Trump, un politician republican, de a declasifica un memorandum despre activitățile FBI are rolul discreditării anchetei privind ingerințele ruse.

Donald Trump i-a trimis „un buchet de flori prietenului său Vladimir Putin”, președintele Rusiei, a afirmat Nancy Pelosi, liderul grupului democraților din Camera Reprezentanților.

Alți lideri democrați au afirmat că politicienii republicani sunt complici la obstrucționarea justiției.

Decizia de publicare a memorandumului a fost denunțată și de procurorul general Jeff Sessions, secretarul american al Justiției. El le-a luat apărarea adjuncților săi, Rod Rosenstein și Rachel Brand, criticați de președintele Donald Trump.

Tags:
BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide