Donald Trump jr. dă înapoi, după dezvăluirile presei americane privind contactele cu rușii în campania electorală: „Nu i-am spus tatei. Nu însemna nimic”

Donald Trump jr. dă înapoi, după dezvăluirile presei americane privind contactele cu rușii în campania electorală: Nu i-am spus tatei. Nu însemna nimic
Publicat: 12/07/2017, 16:22
Actualizat: 28/03/2019, 05:11

„Nu i-am spus. Nu însemna nimic. Nu era nimic de spus. Nici măcar nu mi-aș fi amintit de această situație dacă nu ar fi început presa să răscolească. Au fost 20 de minute pierdute, o rușine”, a declarat Donald Trump jr.

Donald Trump jr., fiul cel mare al președintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirmă relatările că ar fi discutat cu un procuror rus, în campania electorală, pentru a primi informații compromițătoare despre fostul candidat democrat Hillary Clinton, scrie The New York Times.

Pe 3 iunie 2016, un email primit de Donald Trump jr. arată clar că unul dintre foștii parteneri de afaceri ai tatălui său fusese contactat de un oficial rus de rang înalt care se oferea să furnizeze echipei de campanie a lui Donald Trump date compromițătoare despre Hillary Clinton. Documentele „ar incrimina-o pe Hillary și legăturile ei cu Rusia și ar fi foarte utile pentru tatăl tău”, se arată în emailul trimis de un intermediar de încredere, care adăuga: „În mod evident, sunt informații de nivel foarte înalt și sensibile, dar este o parte a susținerii Rusiei și Administrației Rusiei pentru domnul Trump”.

Donald Trump jr. a răspuns la email în câteva minute: „Dacă este ceea ce spuneți, mi-ar plăcea (să le primim -n.red.) spre sfârșitul verii”.

După patru zile, intermediarul a scris din nou, propunând o întâlnire la New York. Donald Trump jr. a acceptat, explicând că probabil va merge alături de „Paul Manafort (șeful echipei de campanie)” și de „cumnatul” Jared Kushner, devenit unul dintre cei mai influenți consilieri prezidențiali.

Întrevederea a avut loc pe 9 iunie 2016, cu avocatul rus Natalia Veselnitskaya, în Turnul Trump din New York. Potrivit cotidianului The New York Times, informațiile ar fi fost oferite de Iuri Iakovlevici Ceaika, procurorul-general al Rusiei. Ceaika este prieten cu Natalia Veselnitskaya. Interlocutorul lui Donald Trump jr. în emailuri a fost Rob Goldstone, impresar și fost jurnalist britanic.
Donald Trump jr. susține că avocatul rus nu a oferit nicio informație compromițătoare despre Hillary Clinton.

Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților au declanșat anchete în cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și al presupuselor contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigațiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, „a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire” de către Președinția SUA a ilegalităților comise de apropiați ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruși. John Brennan, fost director al Agenției Centrale de Informații din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacțiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și oficiali ruși.

Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului