Donald Trump justifică din nou decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani

Redactor:
Mihai Draghici
Donald Trump justifică din nou decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani
Donald Trump, președintele Statelor Unite, a justificat din nou, luni seară, decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani, afirmând că "teroristul" avea un "trecut oribil".

„Presa de tip Știri False și partenerii democrați depun eforturi intense pentru a determina dacă era iminent ori nu un viitor atac al teroristului Soleimani și dacă echipa mea era în acord. Răspunsul este un «da» puternic, dar chiar nu contează, din cauza trecutului său oribil!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a argumentat inițial că generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Qods din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran, pregătea atacuri asupra unor misiuni diplomatice americane. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că nu existau indicii specifice că liderul militar iranian pregătea atentate.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunțat Donald Trump.

 

Tags:
Inchide