Donald Trump: Niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului. SUA nu vor permite Iranului să fabrice arme nucleare

Donald Trump: Niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului. SUA nu vor permite Iranului să fabrice arme nucleare
Publicat: 08/01/2020, 20:48

Statele Unite nu vor permite Iranului să fabrice arme nucleare, afirmă președintele Donald Trump, avertizând că armata americană va continua să contracarareze amenințările iraniene.

„Atât timp cât sunt președinte al Statelor Unite, Iranului nu i se va permite să dețină arme nucleare”, a afirmat Donald Trump miercuri seară.

Donald Trump a declarat că niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului asupra unor baze din Irak. „Forțele americane sunt pregătite pentru orice, dar Iranul pare să facă un pas înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părțile implicate și pentru toată lumea”, a subliniat Trump.

Donald Trump l-a catalogat pe Qasem Soleimani, comandantul militar iranian ucis de armata americană în Irak, drept „cel mai mare terorist din lume”. „Antrena armatele teroriste, inclusiv Hezbollah, pentru a lansa atacuri teroriste asupra unor obiective civile. A alimentat conflicte civile în toată regiunea. A rănit și a ucis mii de militari americani, inclusiv prin instalarea minelor artizanale care mutilează și distruge victimele. În ultimele zile, pregătea noi atacuri asupra unor ținte americane, dar l-am oprit””, a spus liderul de la Casa Albă, atribuindu-i lui Soleimani ordonarea atacurilor soldate cu moartea a patru militari americani și uciderea unuia, precum și protestele violente de la Ambasada SUA din Bagdad.

Președintele SUA a precizat că va cere Alianței Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu.

„Statele Unite vor impune imediat sancțiuni suplimentare asupra regimului iranian”, a continuat Donald Trump, precizând că Washingtonul analizează modalități de a riposta la atacurile iraniene cu rachete asupra bazelor din Irak.

„Aceste sancțiuni puternice vor fi menținute până când Iranul își schimbă comportamentul. Doar în ultimele luni, Iranul a capturat nave în apele internaționale, a lansat un atac neprovocat asupra Arabiei Saudite și a doborât două drone americane”, a subliniat liderul SUA.

„În final mă adresez poporului și liderilor din Iran, vrem să avem un viitor, un viitor măreț, unul pe care îl meritați. Un viitor al prosperității pe plan intern și în armonie cu națiunile lumii. Statele Unite sunt dispuse să ajungă la pace cu cei care vor acest lucru”, a concluzionat Trump.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase