Donald Trump: regiunea Crimeea aparține Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc rusă

Redactor:
Mihai Draghici
Donald Trump: regiunea Crimeea aparține Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc rusă
Trump a afirmat că regiunea Crimeea aparține Rusiei, întrucât locuitorii vorbesc rusă

Donald Trump a făcut aceste afirmații în cursul summitului G7, desfășurat săptămâna trecută în provincia canadiană Quebec.

Doi diplomați prezenți la întrevedere au declarat sub protecția anonimatului pentru site-ul BuzzFeed News că Donald Trump a fost nemuțumit că Moscova nu a fost invitată la summit. În contextul în care liderii prezenți i-au explicat că Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, președintele SUA a menționat că regiunea Crimeea aparține Rusiei pentru că locuitorii vorbesc limba rusă.

Rusia a anexat ilegal regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, atrăgându-și sancțiuni internaționale și măsura excluderii din G8.

În cursul dineului de la summitul G7, Donald Trump a mai afirmat, potrivit surselor citate, că „Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din lume”.

Donald Trump a afirmat și public că Rusia trebuie să fie reprimită în Grupul țărilor puternic industrializate. „Acest grup obișnuia să fie G8, nu G7. S-a întâmplat ceva în urmă cu ceva timp astfel că Rusia nu mai este membră”, a spus președintele SUA.

 

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide