Donald Tusk, ULTIMATUM pentru Theresa May. Totul se va lămuri în decembrie

Redactor:
Andrei Ionascu
Donald Tusk, ULTIMATUM pentru Theresa May. Totul se va lămuri în decembrie
Mai multe pe gandul.info

Oficialii UE au început pregătirile interne pentru a putea lansa negocierile comerciale după summitul din decembrie, potrivit sursei citate, care a adăugat: „Tusk o va informa pe May că un astfel de scenariu pozitiv nu este sigur, va necesita mai multă muncă și că timpul este scurt”, potrivit MEDIAFAX.

„Tusk o va întreba pe May cum intenționează Marea Britanie să progreseze în privința celor trei aspecte cheie pentru prima fază a negocierilor de Brexit”, a precizat oficialul european.

Donald Tusk și Theresa May se vor întâlni vineri la Goteborg, Suedia, la ora locală 12:30 (13:30, ora României), în cadrul summitului UE privind probleme sociale și de ocupare a forței de muncă.

Blocul comunitar a refuzat să discute despre „relațiile viitoare” cu Marea Britanie, inclusiv cele comerciale, întrucât nu au fost înregistrate progrese suficiente în privința unor „aspecte separate” printre care și factura de Brexit pe care trebuie să o achite Londra la ieșirea din UE.

Recent, Michel Barnier, negociatorul-șef al UE, a declarat că Uniunea Europeană pregătește planuri de urgență pentru posibilitatea ca negocierile pe tema unui acord de Brexit cu Londra să se încheie cu un eșec.

Inchide