Două deputate moldovence au fost arestate la scurt timp după ce și-au pierdut imunitatea parlamentară

Două deputate moldovence au fost arestate la scurt timp după ce și-au pierdut imunitatea parlamentară
Publicat: 16/09/2019, 19:43

Cu doar 20 de minute înainte de a fi arestată, Parlamentul a votat ridicarea imunității acesteia și a Reghinei Apostolova, ambele deputate ale partidului „ȘOR”.

Aceasta a fost reținută de către ofițerii CNA în municipiul Orhei.

A doua deputată a partidului ȘOR din Republica Moldova, reținută de poliție

Reghina Apostolova, deputată a Partidului „ȘOR” din Republica Moldova, a fost reținută de poliție, după ce în urmă cu o oră vicepreședintele partidului, Marina Tauber, a fost arestată la rândul ei, celor două li s-a retras imunitatea parlamentară, potrivit Deschide.md.

Reghina Apostolova a fost reținută cu puțin timp în urmă în parcul „Ivanos” din Orhei.

Acesata este a doua arestare în decurs de o oră, după ce mai devreme vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost reținută în acelați oraș și transportată la CNA.

Procurorul general interimar al Republicii Moldova a solicitat de la tribuna Legislativului ridicarea imunității Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, ambele membre ale Partidului ȘOR.

Cele două sunt acuzate de fraudă bancară.

Procuratura Generală a anunțat motivele pentru care cele două deputate ale fracțiunii Șor au fost reținute în această seară la Orhei. Potrivit unui comunicat al instituției, măsura a fost luată după ce cele două au plecat din sala legislativului, scrie site-ul Unimedia.

„Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților în Parlament Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală”, se arată în comunicat.

Acuzatorii de stat menționează că prin acțiunile de azi, s-a dorit doar ridicarea imunității deputatelor și anunță că va reveni cu mai multe detalii.

Foto: Facebook Mariana Tauber