Două trenuri s-au ciocnit, în Elveția. Zeci de răniți, după ce mai multe vagoane s-au răsturnat – UPDATE

Două trenuri s-au ciocnit, în Elveția. Zeci de răniți, după ce mai multe vagoane s-au răsturnat - UPDATE
Publicat: 20/02/2015, 11:07

Mai multe persoane au fost rănite, vineri dimineață, după ce două trenuri au intrat în coliziune în apropiere de gara din Rafz, în cantonul Zurich, situat în zona central-nordică a Elveției, a anunțat poliția, citată de RTS Info, în pagina electronică.

„A avut loc un accident” dar amploarea și cauzele acestuia nu sunt cunoscute, a anunțat purtătorul de cuvânt al căilor ferate elvețiene, CFF, Stephan Wehrle. Mai multe vagoane ale unuia dintre trenuri sunt răsturnate.

Coliziunea s-a produs la ora 06.45 (07.45 ora României), a precizat poliția. O echipă de salvare se află la fața locului, iar circulația pe linia Bülach-Schaffhouse a fost întreruptă.

Ulterior, poliția a anunțat că cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav, relatează site-ul 20minutes.ch. La rândul său, un membru al echipelor de salvare a declarat sub acoperirea anonimatului că 49 de persoane au fost rănite. „Au fost mobilizate ambulanțe din toată regiunea”, a explicat el.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care se afla într-unul dintre trenuri, crede că mecanicul nu s-a oprit la culoarea roșie a semaforului. Potrivit lui, trenul în care se afla și care plecase din Rafz îndreptându-se către Schaffhouse a început să frâneze brusc. „Un tren rapid ce venea de la Zurich a ajuns în spatele nostru și ne-a lovit. Trenul Intercity a deraiat”, a povestit el.

Tânărul afirmă că cele două trenuri sunt „destul de avariate”. „Mecanicii celor două trenuri au lăsat pasagerii să iasă rapid”, precizează el. Călătorii sunt în prezent blocați în gara Rafz, în așteptarea mai multor informații.