Duma de Stat aprobă numirea lui Mihail Mișustin în funcția de premier al Rusiei

Redactor:
Mihai Draghici
Duma de Stat aprobă numirea lui Mihail Mișustin în funcția de premier al Rusiei
Duma de Stat a aprobat, joi, numirea lui Mihail Mișustin în funcția de premier al Rusiei, afirmă surse citate de agenția de presă Tass.

În favoarea validării numirii lui Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru au votat 383 de membri ai Dumei de Stat, iar 41 s-au abținut de la vot. Nu a existat niciun vot împotrivă.

„Colegi, decizia a fost luată. Am convenit că premier este Mișustin Mihail Vladimirovici”, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, la finalul votului.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a propus miercuri seară pe Mihail Mișustin, care a fost director al Serviciului Fiscal Federal, pentru postul de prim-ministru.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a anunțat miercuri că demisionează, în contextul unor schimbări constituționale anunțate de președintele Vladimir Putin. Dmitri Medvedev a argumentat că Vladimir Putin a formulat o serie de „modificări fundamentale” în Constituția Rusiei. „Aceste schimbări, dacă vor fi adoptate și cel mai probabil vor fi adoptate, așa cum a spus Vladimir Putin, vor genera schimbări semnificative nu doar pentru un număr de articole ale Constituției, ci și pentru balanța puterii în întregime”, a declarat Dmitri Medvedev.

Președintele Vladimir Putin a propus acordarea Dumei de Stat prerogativa desemnării premierului, a vicepremierului și a miniștrilor, precizând că președintele va fi obligat să numească în funcții persoanele desemnate. „Propun modificarea ordinii și sarcinilor Dumei de Stat, care nu doar va accepta, ci și va desemna candidatul pentru conducerea Guvernului Rusiei. Ulterior, pe baza recomandării premierului, vor fi desemnați vicepremierii și miniștrii”, a declarat Vladimir Putin, subliniind că președintele va fi obligat să numească în funcții candidați desemnați. „Cu alte cuvinte, președintele nu va mai putea respinge candidații aprobați de Parlament pentru aceste funcții”, a explicat Vladimir Putin.

Vladimir Putin i-a mulțumit lui Dmitri Medvedev pentru activitate și l-a rugat să rămână în funcție până la numirea unui nou Cabinet.

 

 

Foto: Wikipedia

Tags:
Inchide