După „Steaua Morții”, Casa Albă se ocupă de secesiunea statului Texas. Răspunsul primit de sudiștii în căutare de independență

Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 03/08/2014, 03:44

La doar câteva zile după ce le-a spulberat visurile americanilor care au cerut construirea unei „stele a morții” inspirate din Războiul Stelelor, Casa Albă dezamăgește un alt grup de americani. Este vorba despre cei peste 125.000 de semnatari ai unei petiții ce statua dreptul Texasului de a se rupe de Statele Unite, care au fost înștiințați de Administrația Obama că cererea lor a fost respinsă, scrie Washington Post citând Associated Press.

Jon Carson, directorul Office of Public Engagement, din cadrul Casei Albe, le-a explicat petiționarilor că secesiunea Texasului este imposibilă, deoarece Părinții Fondatori care au creat națiunea americană nu au conceput și varianta de a părăsi federația. Prin urmare, atât timp cât nu este modificată Constituția SUA, orice act secesionist este neconstituțional.


PLUS: ALERTĂ! Scânteia care detonează BOMBA în EUROPA: cea mai nouă națiune de pe continent ȘI-A SCRIS DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ!

PLUS: Cutremur politic de proporții! Una din cele mai mari țări din Europa, ÎN STARE DE ȘOC: RUPEREA este iminentă!

PLUS: ȘOCUL MAGHIAR! Acțiunea LA RUPERE detonează bomba: ASTA E FĂRĂ PRECEDENT!

PLUS: Prima criză de proporții pe care Obama trebuie să o rezolve: americanii din 20 de state CER SEPARAREA DE STATELE UNITE!


Carson și-a argumentat răspunsul citând dintr-un personaj discutat mult în această perioadă, Abraham Lincoln. Oficialul de la Casa Albă a amintit că fostul președinte vorbea, în primul lui discurs inaugural, despre o „uniune perpetuă” a statelor americane.

„Democrația poate fi gălăgioasă și controversată. Țara aceasta are la bază dezbaterea liberă și deschisă, însă, oricât am prețui dezbaterea productivă, nu vom lăsa ca ea să capete puterea de a ne dezbina”, a argumentat Carson.

Petiția, semnată de 125.000 de oameni, de cinci ori mai mult decât pragul necesar pentru ca Administrația Obama să dea un răspuns în 30 de zile, invocă problemele economice care provin „din neglijența guvernului federal” ca argument pentru independența Texasului.

Recent, Casa Albă a răspuns unei alte petiții inedite, semnate de peste 34.000 de americani, care cereau guvernului federal să construiască o armă inspirată din „Războiul Stelelor”, atât pentru a crea noi locuri de muncă, dar și din motive de apărare. Răspunsul președinției SUA la cererea de construire a unei „stele a morții” (Death Star) a devenit imediat popular pe Internet, consilierul Paul Shawcross chinuindu-se să vină cu toate argumentele științifice și economice împotriva propunerii.

„Administrația nu susține aruncarea în aer a planetelor. Nu avem o >, dar avem asistenți roboți care pot pluti pe Stația Spațială, un președinte care știe să folosească o sabie laser, un avansat tun (cu bezele) și o Agenție pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare, care susține cercetarea pentru construirea >, druizilor care au capacitatea de a pluti”, a arătat Shawcross, care a precizat, ca și contraargument, și că stația spațială cerută ar costa 850.000.000.000.000.000 de dolari.


ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
S-a anunțat marele cutremur! Când va fi seismul de peste 7 grade în România
Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...