Iuliana Enache
19.02.2015
Internațional

După Ucraina, aceasta e NOUA ȚINTĂ a Rusiei în Europa. Ministrul britanic al Apărării le-a mărturisit jurnaliștilor că „este un pericol real” ca Putin să facă următoarea mutare

Ultima oră

„Sunt îngrijorat în legătură cu Putin”, le-a spus Fallon jurnaliștilor de la The Times și Daily Telegraph în timpul unui zbor către Sierra Leone, unde trupele britanice contribuie la lupta împotriva epidemiei de Ebola. „Sunt îngrijorat de presiunea lui asupra Țărilor Baltice, de modul în care testează NATO”, a precizat el.

Fallon a declarat, de asemenea, că NATO trebuie să fie pregătită pentru o agresiune din partea Rusiei „indiferent ce formă va lua aceasta”. „NATO se pregătește”, a adăugat el, citat de BBC News Online.

Fallon a afirmat că Rusia ar putea folosi tactici ca cele pe care susține el că le-a folosit pentru anexarea Crimeei și în actualul conflict ucrainean. Rusia neagă că îi ajută pe separatiștii proruși, deși a fost acuzată în mod repetat că trimite arme și trupe și că folosește propaganda pentru a spori tensiunile.

Fallon susține însă că situația nu este un nou Război Rece, ba dimpotrivă este „destul de fierbinte”. „Ai tancuri și blindate care se plimbă la granița ucraineană și ai un grănicer eston capturat și care încă nu s-a întors”, a declarat el. „Când ai avioane pilotate deasupra Canalului Mânecii, când ai submarine în Marea Nordului, mi se pare că situația se încălzește”, a precizat el.

Inchide