ECONOMIE. Donald Trump ridică restricțiile la 1 mai. Planul stabilit de Casa Albă. Ce rol au Google și Apple

Redactor:
Gandul
ECONOMIE. Donald Trump ridică restricțiile la 1 mai. Planul stabilit de Casa Albă. Ce rol au Google și Apple
Donald Trump

Un document al principalelor instituții care gestionează criza din America, FEMA și CDC, arată planul pentru redeschiderea Americii. Președintele Donald Trump vrea să ridice restricțiile impuse pe teritoriul SUA până la data de 1 mai.

În pofida temerilor exprimate de specialiști și a numeroaselor avertismente transmise de mass-media mainstream, Trump rămâne de neclintit: America repornește motoarele economiei la începutul lunii viitoare! Conform Washington Post, o echipă de oficiali guvernamentali de la Agenția Federală de Management a Urgențelor și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a creat deja strategia de combatere a noului coronavirus și redeschidere a anumitor părți din țară.

Planul trimis la Casa Albă oferă îndrumări guvernatorilor și autorităților locale cu privire la modul în care pot ușura eforturile de atenuare a pandemiei, trecând etapizat de la restricții drastice, cum sunt cele de ședere la domiciliu, la o relaxare a măsurilor.

„Vom putea să redeschidem economia foarte repede”

CDC și oficialii FEMA au lucrat o săptămână la această strategie, iar documentul rezultat a fost discutat la Casa Albă, potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

„Planurile de redeschidere a țării sunt aproape finalizate”, spunea Donald Trump marți, la un briefing ținut la Casa Albă. Printre altele, el a anunțat că va discuta cât de curând cu toți cei 50 de guvernatori și apoi va începe să „autorizeze implementarea „unui plan de redeschidere foarte puternic”.

„Credem că vom putea să redeschidem economia foarte repede. Vom trage la răspundere guvernatorii pentru acțiunile lor. Dar, din nou, vom lucra cu ei pentru a ne asigura că funcționează totul ok”, a avertizat Trump. Președintele se bazează pe faptul că aproximativ 20 dintre statele americane au evitat focarele de pandemie.

Un oficial de rang înalt al administrației de la Washington a declarat că Donald Trump este atât de insistent să redeschidă țara încât nu mai ține cont de nimeni și de nimic. „Sub presiunea președintelui, care spune că la 1 mai repornim totul și el este responsabil, chiar se fac eforturi reale pentru a vedea cum putem realiza asta în siguranță”.

Planul de redeschidere a Americii are trei faze: 1. Pregătirea națiunii printr-o campanie de comunicare națională și evaluarea pregătirii fiecărui stat în vederea redeschiderii la 1 mai; 2. Creșterea producției de kituri de testare și echipamente de protecție până la data de 15 mai; 3. Repornirea economiei etapizat, în funcție de fiecare stat în parte.

Software de urmărire a populației

În privința sistemului de învățământ, raportul spune că școlile ar urma să se deschidă cu măsuri de distanțare socială îmbunătățite, cum ar fi fără adunări publice și fără evenimente sportive.

Pe de altă parte, CDC și FEMA au cerut oficialilor federali să contribuie la extinderea capacității de urmărire a persoanelor care au intrat în contact cu pacienții infectați, deoarece DSP-urile locale nu dispun de personalul, banii și instruirea necesară. Mai mult, experți în tehnologie de la companii precum Google și Apple dezvoltă software care utilizează telefoanele mobile și aplicațiile pentru a urmări mișcările oamenilor. Odată ce cineva este confirmat ca infectat cu coronavirus, lucrătorii din domeniul sănătății publice ar putea să urmărească activitatea fiecărei persoane în parte.

Inchide