Ediția electronică a Daily Mail se deschide azi cu un material CARE NU MAI ARE NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU

Ediția electronică a Daily Mail se deschide azi cu un material CARE NU MAI ARE NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU
Publicat: 09/03/2013, 18:51
Actualizat: 15/05/2019, 12:17

Tabloidul Daily Mail, unul dintre cele mai citite din întreaga lume, deschide astăzi ediția electronică a ziarului cu un amplu reportaj despre pericolul „găștilor românești” care vor ajunge în Marea Britanie. Reportajul este făcut într-o zonă a orașului german Duisburg populată de țigani de origine română.

În jur de 400 de imigranți români și bulgari de etnie romă s-au mutat într-o clădire de apartamente din orașul german Duisburg, transformând cartierul într-o zonă rău famată, cu o rata ridicată a criminalității, relatează publicația britanică The Daily Mail care a realizat un amplu reportaj despre consecințele venirii noilor locatari, referindu-se totodată și la posibilele efecte ale „imigrării în masă”.

Săptămâna trecută, primarul orașului îndemna autoritățile din Marea Brianiea să se uite cu atenție la situația din Germania deoarece le așteaptă aceeași soartă începând cu 1 ianuarie 2014 când se vor elimina restricțiile de pe piața muncii pentru români și bulgari.

Circa 6.700 de români și bulgari locuiesc în Duisburg, oraș cu o populație totală de 488.000 de persoane. Autoritățile locale susțin că în jur de 200 de români și bulgari se mută acolo în fiecare lună. Majoritatea spun că își doresc un loc de muncă în Germania, însă job-urile sunt dificil de găsit având în vedere că rata șomajului este de 16% în Duisburg. Majoritatea imigranților de etnie romă se întrețin din colectarea de fier de vechi sau din furat, spune poliția locală.

Totdată, ei pot beneficia de alocații pentru copii, în situația în care se declară liber profesioniști.

Consiliul local estimează că începând cu 2014 costurile pentru asigurarea asistenței sociale pentru imigranți se vor ridica la circa 15 milioane de lire. Orașul a apelat în acest sens la Comisia Europeană pentru a obține sprijin financiar.

La ce se pot aștepta britanicii

Marlene Bothge, 65 de ani, și soțul său locuiau până de curând într-un bloc de apartamente din Duisburg, Germania, unde și-au petrecut ultimii 18 ani din viață. Femeia susține, potrivit Daily Mail, că pe măsură ce imigranții români și bulgari au început să închirieze tot mai multe locuințe din clădire condițiile de viață s-au înrăutățit și s-a văzuit nevoită să-și cumpere un pistol cu electroșocuri deoarece nu se mai simțea în siguranță.

„Își fac nevoile pe holuri și pe scări, atât adulții cât și copiii. Bărbații obișnuiesc să joace cărți în fața apartamentelor și dacă trebuie să folosească toaleta își dau pur și simplu jos pantalonii și își fac nevoile chiar acolo. Au toalete funcționale. Nu înțeleg de ce fac asta”, a povestit femeia.

Familia a decis să se mute din apartamentul închiriat după ce într-o seară un vecin a încercat să le spargă ușa.

„Casa scărilor a ajuns atât de murdară, încât nu mai vreau să vină copiii în vizită. E plin de șobolani și noaptea e multă gălăgie. Au luat tot de pe holuri: tablourile și plantele pe care le-am cumpărat ca să arate mai frumos, până și mopul meu când l-am uitat afară pentru 15 minute”, a adăugat Bothge.

Doar trei familii de germani mai locuiesc acolo în prezent. Totodată, valoarea imobilelor din vecinătate a scăzut considerabil odată cu venirea noilor locatari.

Proprietarul clădirii este patronul celui mai mare bordel din oraș. El spune că nu îl interesează cine sunt chiriașii atât timp cât plătesc.

Bothge susține însă că nu-i învinovățește pe români sau pe bulgari, ci pe oficialii europeni.

„Nu se integrează în societatea germană pentru că nu au locuri de muncă, nu vorbesc limba, iar copiii nu merg la școală”, le-a spus ea jurnaliștilor britanici.

Hanna Beuckmann, ofițer de poliție, susține că furturile și prostituția devin „o mare problemă” pe plan local. Consiliul local admite de asemenea că unii locatari au fost jefuiți chiar de mai multe ori.

„Nu ne dorim să plece. Știm că sunt săraci, însă trebuie cheltuiți niște bani pentru a-i integra. Uniunea Europeană ne-a dezamăgit. Ar fi trebuit să-și dea seama că se va întâmpla asta odată ce au hotărât să le deschidă porțile acestor state sărace”, a explicat Bothge, în timp ce o fetiță de șapte-opt ani se plimba printre mașinile din fața blocului verificând dacă sunt descuiate, notează publicația.

Săptămâna trecută, Soeren Link, primarul de stânga al orașului, a declarat că românii și bulgarii aruncă mormane de gunoaie „mai mari decât mine” în stradă și că își trimit copiii „în misiuni de furat”.

Link este de părere că Marea Britanie se va confrunta cu aceleași probleme.

Vasile, un bărbat în vârstă de 23 de ani, le-a spus jurnaliștirlor străini că a plecat din România pentru că nu avea ce să lucreze și pentru că ajutoarele sociale erau mult mai reduse.

„În România primeam 10 euro pe lună pentru copii. Aici primesc 200”. Bărbatul nu are o profesie, dar lucrează „pe ici, pe colo”, în principal strânge fier vechi. Dacă nu-și va găsit un loc de muncă în Germania anul viitor, va pleca în Marea Britanie, susțne Daily Mail.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Cum au încercat China, o țară comunistă, și România, o țară cu reminiscențe comuniste, să...
Orban aruncă BOMBA în politică! A spus ASTA despre preşedintele Iohannis
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
Cel mai ieftin SUV nou-nouț care poate fi cumpărat azi în România
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
VIDEO. Măsură extremă în Regatul Unit: Benzinăriile anunță o limită de 30 de lire la...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Cum citești pericolul de pe etichetele produselor de la raft. 3 lucruri majore după care...
FLORIN CÎȚU a CÂȘTIGAT! Este noul PREȘEDINTE al PNL
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial
Bomba anului în showbiz. Ilie Năstase, din nou tătic
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...