Ediția electronică a Daily Mail se deschide azi cu un material CARE NU MAI ARE NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU

Ediția electronică a Daily Mail se deschide azi cu un material CARE NU MAI ARE NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU
Publicat: 09/03/2013, 18:51
Actualizat: 15/05/2019, 12:17

Tabloidul Daily Mail, unul dintre cele mai citite din întreaga lume, deschide astăzi ediția electronică a ziarului cu un amplu reportaj despre pericolul „găștilor românești” care vor ajunge în Marea Britanie. Reportajul este făcut într-o zonă a orașului german Duisburg populată de țigani de origine română.

În jur de 400 de imigranți români și bulgari de etnie romă s-au mutat într-o clădire de apartamente din orașul german Duisburg, transformând cartierul într-o zonă rău famată, cu o rata ridicată a criminalității, relatează publicația britanică The Daily Mail care a realizat un amplu reportaj despre consecințele venirii noilor locatari, referindu-se totodată și la posibilele efecte ale „imigrării în masă”.

Săptămâna trecută, primarul orașului îndemna autoritățile din Marea Brianiea să se uite cu atenție la situația din Germania deoarece le așteaptă aceeași soartă începând cu 1 ianuarie 2014 când se vor elimina restricțiile de pe piața muncii pentru români și bulgari.

Circa 6.700 de români și bulgari locuiesc în Duisburg, oraș cu o populație totală de 488.000 de persoane. Autoritățile locale susțin că în jur de 200 de români și bulgari se mută acolo în fiecare lună. Majoritatea spun că își doresc un loc de muncă în Germania, însă job-urile sunt dificil de găsit având în vedere că rata șomajului este de 16% în Duisburg. Majoritatea imigranților de etnie romă se întrețin din colectarea de fier de vechi sau din furat, spune poliția locală.

Totdată, ei pot beneficia de alocații pentru copii, în situația în care se declară liber profesioniști.

Consiliul local estimează că începând cu 2014 costurile pentru asigurarea asistenței sociale pentru imigranți se vor ridica la circa 15 milioane de lire. Orașul a apelat în acest sens la Comisia Europeană pentru a obține sprijin financiar.

La ce se pot aștepta britanicii

Marlene Bothge, 65 de ani, și soțul său locuiau până de curând într-un bloc de apartamente din Duisburg, Germania, unde și-au petrecut ultimii 18 ani din viață. Femeia susține, potrivit Daily Mail, că pe măsură ce imigranții români și bulgari au început să închirieze tot mai multe locuințe din clădire condițiile de viață s-au înrăutățit și s-a văzuit nevoită să-și cumpere un pistol cu electroșocuri deoarece nu se mai simțea în siguranță.

„Își fac nevoile pe holuri și pe scări, atât adulții cât și copiii. Bărbații obișnuiesc să joace cărți în fața apartamentelor și dacă trebuie să folosească toaleta își dau pur și simplu jos pantalonii și își fac nevoile chiar acolo. Au toalete funcționale. Nu înțeleg de ce fac asta”, a povestit femeia.

Familia a decis să se mute din apartamentul închiriat după ce într-o seară un vecin a încercat să le spargă ușa.

„Casa scărilor a ajuns atât de murdară, încât nu mai vreau să vină copiii în vizită. E plin de șobolani și noaptea e multă gălăgie. Au luat tot de pe holuri: tablourile și plantele pe care le-am cumpărat ca să arate mai frumos, până și mopul meu când l-am uitat afară pentru 15 minute”, a adăugat Bothge.

Doar trei familii de germani mai locuiesc acolo în prezent. Totodată, valoarea imobilelor din vecinătate a scăzut considerabil odată cu venirea noilor locatari.

Proprietarul clădirii este patronul celui mai mare bordel din oraș. El spune că nu îl interesează cine sunt chiriașii atât timp cât plătesc.

Bothge susține însă că nu-i învinovățește pe români sau pe bulgari, ci pe oficialii europeni.

„Nu se integrează în societatea germană pentru că nu au locuri de muncă, nu vorbesc limba, iar copiii nu merg la școală”, le-a spus ea jurnaliștilor britanici.

Hanna Beuckmann, ofițer de poliție, susține că furturile și prostituția devin „o mare problemă” pe plan local. Consiliul local admite de asemenea că unii locatari au fost jefuiți chiar de mai multe ori.

„Nu ne dorim să plece. Știm că sunt săraci, însă trebuie cheltuiți niște bani pentru a-i integra. Uniunea Europeană ne-a dezamăgit. Ar fi trebuit să-și dea seama că se va întâmpla asta odată ce au hotărât să le deschidă porțile acestor state sărace”, a explicat Bothge, în timp ce o fetiță de șapte-opt ani se plimba printre mașinile din fața blocului verificând dacă sunt descuiate, notează publicația.

Săptămâna trecută, Soeren Link, primarul de stânga al orașului, a declarat că românii și bulgarii aruncă mormane de gunoaie „mai mari decât mine” în stradă și că își trimit copiii „în misiuni de furat”.

Link este de părere că Marea Britanie se va confrunta cu aceleași probleme.

Vasile, un bărbat în vârstă de 23 de ani, le-a spus jurnaliștirlor străini că a plecat din România pentru că nu avea ce să lucreze și pentru că ajutoarele sociale erau mult mai reduse.

„În România primeam 10 euro pe lună pentru copii. Aici primesc 200”. Bărbatul nu are o profesie, dar lucrează „pe ici, pe colo”, în principal strânge fier vechi. Dacă nu-și va găsit un loc de muncă în Germania anul viitor, va pleca în Marea Britanie, susțne Daily Mail.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu