Elon Musk acuză Twitter de fraudă. Ce l-a nemulțumit pe miliardar

Elon Musk acuză Twitter de fraudă. Ce l-a nemulțumit pe miliardar
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 05/08/2022, 21:36
Actualizat: 05/08/2022, 22:33

Elon Musk acuză Twitter de fraudă. Miliardarul susține că platforma de socializare l-a indus în eroare cu privire la aspectele cheie ale afacerii înainte de a accepta achiziția de 44 de miliarde de dolari, pe măsură ce lupta în instanță se încinge.

Șeful Tesla a argumentat în dosarul depus la o instanță din Delaware că numărul de utilizatori cărora li se poate afișa publicitate pe platformă este cu mult sub cifrele firmei, conform AFP.

„Datele Twitter s-au destrămat încet, Twitter închizând cu frenezie porțile informațiilor într-o încercare disperată de a împiedica părțile să îi descopere frauda”, se arată în cerere.

În propriul său dosar, Twitter a respins argumentul miliardarului, numindu-l „la fel de neverosimil și contrar faptelor pe cât pare”.

Elon Musk a dat în judecată Twitter

Elon Musk a contraatacat și a dat în judecată Twitter, intensificându-şi lupta juridică împotriva companiei de socializare în legătură cu încercarea sa de a renunţa la achiziţia de 44 de miliarde de dolari.

Musk, cea mai bogată persoană din lume şi directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunţă la preluare şi a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.

Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmaţiile privind conturile false drept o diversiune şi spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacţia la 54,20 dolari pe acţiune.