Erdogan vrea să-i pună la aceeași masă pe Zelenski și Putin

Erdogan vrea să-i pună la aceeași masă pe Zelenski și Putin
Publicat: 01/04/2022, 19:15

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că ar dori să îl aducă împreună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat președinția turcă, relatează CNN.

Erdogan a subliniat importanța de a „acționa cu bun simț și de a menține dialogul”, potrivit unui comunicat.

„Președintele turc Erdogan a declarat că speranțele pentru pace au fost reînviate, deoarece întâlnirea dintre delegațiile rusă și ucraineană de la Istanbul a fost pozitivă și constructivă”, se arată în declarație.

„El a exprimat dorința Turciei de a încununa eforturile de pace prin reunirea președintelui Putin al Rusiei și a președintelui Volodimir Zelenski al Ucrainei”, a continuat comunicatul.

„La rândul său, președintele Putin al Rusiei i-a mulțumit președintelui Erdogan pentru că a găzduit întâlnirea dintre delegațiile de negociere ruse și ucrainene la Istanbul”, a adăugat declarația.

„Nu există obstacole pentru organizarea unei asemenea întâlniri (între Putin și Zeleneski – n.r.), dar trebuie înțeles că ea nu va avea loc doar de dragul întâlnirii; o astfel de întâlnire trebuie să parafeze acorduri concrete care sunt negociate acum de cele două delegații”, a declarat miercuri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit Reuters.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult