Europarlamentarul Cristian Bușoi, pentru Politico: „Un ACORD Industrial este esențial pentru a echilibra ambițiile ecologice cu nevoile economice”

Europarlamentarul Cristian Bușoi, pentru Politico: „Un ACORD Industrial este esențial pentru a echilibra ambițiile ecologice cu nevoile economice”
Conference of Committee Chairs
Publicat: 19/01/2024, 14:15

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, subliniază, într-o declarație preluată și de presa internațională, importanța unui Acord Industrial care să ajute sectoare strategice pentru blocul comunitar.

Într-un moment important pentru viitorul UE, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, se pune un nou accent pe politicile industriale europene, care să echilibreze ambițiile Pactului Verde European. Premierul belgian Alexander De Croo, într-un discurs, care a avut loc, săptămâna aceasta, în Parlamentul European la Strasbourg, a subliniat necesitatea unui „Acord Industrial” (Industrial Deal) complementar Pactului Verde, pentru a menține producția industrială în Europa și a răspunde provocărilor economice și climatice actuale, a transmis Cristian Bușoi, printr-un comunicat de presă.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European am subliniat într-o declarație, preluată de politico.eu că trebuie să gândim unele măsuri și să vedem cum putem îmbunătăți condițiile precum prețul electricității și povara regulamentelor excesive care afectează acum industria europeană. Un Acord Industrial în UE este deosebit de important pentru că echilibrează ambițiile ecologice cu nevoile economice. Acesta ar putea sprijini sectoarele energetice intensive, cum ar fi producția de oțel și aluminiu, vitalizând astfel economia și menținând competitivitatea Europei la nivel global”, consideră Cristian Bușoi.

Potrivit președintelui Comisiei ITRE, în negocierile la care a participat până acum pe această temă au fost identificate opt sectoare „strategice” pentru UE în care sunt necesare investiții atât pe termen scurt, cât și pe termen lung: solar, eolian, baterii, pompe de căldură și energie geotermală, electrolizoare pentru producerea hidrogenului, biogaz durabil și biometan, captarea și stocarea carbonului și energie electrică.

„La nivelul UE există deja un consens tot mai clar pentru ca Europa să-și remodeleze abordarea față de industrie, pentru a-și ajuta atât economia, cât și clima. Crearea unui mediu mai favorabil pentru extinderea capacității de producție a UE pentru tehnologiile și produsele net zero necesare este esențial în acest sens”, a transmis Cristian Bușoi.

„Trebuie să avem în vedere faptul că unii competitori ai Europei cum ar fi China, dar și aliatul nostru strategic, Statele Unite, au avansat deja mult în producerea și utilizarea de energie verde, investind masiv în hidrogen, baterii și vehicule electrice. Europa nu trebuie să rămână în urmă în aceste sectoare, dar trebuie să nu uite nici de industriile clasice, care au adus în ultimele decenii prosperitate Uniunii Europene și care trebuie să rămână competitive și în viitor”, a conchis președintele Comisiei ITRE.

Declarațiile lui Cristian Bușoi pentru Politico, aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?