Expert militar ucrainean: Vladimir Putin ar putea fi pregătit să desfășoare arme nucleare tactice în Crimeea

Expert militar ucrainean: Vladimir Putin ar putea fi pregătit să desfășoare arme nucleare tactice în Crimeea
Sursă foto - CARACTER ILUSTRATIV: captură Youtube
Publicat: 28/08/2022, 18:43

Vladimir Putin ar putea fi pregătit să desfășoare arme nucleare tactice în Crimeea, transmite Centrul ucrainean pentru strategii de apărare. Potrivit Alinei Frolova, director general al Centrului pentru Strategii de Apărare, armata rusă a trimis o unitate specială în peninsula Crimeea.

Alina Frolova a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că în Crimeea, ocupată temporar de ruși, există toate semnele desfășurării de arme nucleare tactice.

Ea a menționat: „Rachetele rusești pot ajunge din Crimeea în orice capitală europeană. Influența amenințării rusești se resimte în Marea Caspică, Marea Baltică și Marea Mediterană”.

Ucraina a aderat la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare, Frolova adăugând că intenționează să elibereze peninsula de aceste tipuri de arme.

„Toate instalațiile care au fost restaurate în scopul depozitării, dislocării și utilizării armelor nucleare trebuie să fie transferate la un alt mod – fie scoase de la naftalină, fie utilizate în alt scop”, a adăugat ea, citată de publicația birtanică Daily Express.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase