Familia comandantului avionului Germanwings este șocată de gestul „idiot” al copilotului

Familia comandantului avionului Germanwings este șocată de gestul idiot al copilotului
Publicat: 30/03/2015, 20:04

Pilotul Patrick Sondenheimer, care avea 34 de ani, este considerat un erou în Germania, chiar dacă nu a reușit să pătrundă la timp în carlinga avionului prăbușit aparent intenționat de copilotul Andreas Lubitz.

Soția pilotului, Elke Bonn, a dezvăluit că Patrick Sondenheimer se transferase recent de la Lufthansa la Germanwings pentru a face curse mai scurte și a petrece mai mult timp cu familia.

Patrick Sondenheimer – care a încercat în zadar să spargă ușa carlingei pentru a opri gestul sinucigaș și criminal al colegului său în varstă de 28 de ani – era pasionat de aviație și își dorise de mic să devină pilot.

Familia comandantului avionului Airbus A320 nu înțelege cum s-a putut întâmpla o tragedie de asemenea proporții, având un sentiment de revoltă față de gestul copilotului Andreas Lubitz, care se pare că suferea de depresie.

„Nepotul meu este mort, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza unui idiot care a doborât avionul și a omorât atâția oameni”, afirmă Marianne Sondenheim, bunica în vârstă de 70 de ani a comandantului avionului Germanwings.

„Pur și simplu nu pot înțelege. Cum a putut face așa ceva!?”, se întreabă revoltată bătrâna, potrivit Daily Mirror.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbușit intenționat aeronava, el profitând de ieșirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbușire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, s-a prăbușit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franței. Nu existat supraviețuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase