Favoritul alegerilor prezidențiale din Brazilia a fost ÎNJUNGHIAT

Redactor:
Teodora Marinescu
Favoritul alegerilor prezidențiale din Brazilia a fost ÎNJUNGHIAT
Principalul candidat în alegerile prezidențiale din Brazilia, Jair Bolsonaro, a fost rănit în urma unui atac cu cuțit, în timpul unei manifestații electorale desfășurate în orașul Juiz de Fora, a relatat joi presa locală, citată de site-ul agenției Dpa.

Poliția a confirmat la scurt timp că Bolsonaro a fost rănit. Cotidianul O Globo relatează că rana nu este una gravă, însă Bolsonaro a fost transportat la spital.

„Este în stare bună, însă are șase copci la nivelul stomacului. Scopul atacului a fost de a-l asasina, cuțitul i-ar fi trebuit să ajungă în inimă, dar a realizat în ultima secundă, s-a mișcat și a fost salvat”, a declarat fiul candidatului, Flavio Bolsonaro. Un suspect a fost deja reținut.

Jair Bolsonaro candidează la alegerile prezidențiale din Brazilia, care vor avea loc pe 7 octombrie, din partea Partidului Social Liberal.

Într-un sondaj de opinie, publicat joi, Bolsonero s-a situat pe primul loc având un procentaj de 22%.

Politicianul înjunghiat este controversat și a provocat multă indignare în Brazilia cu declarațiile sale rasiste și homofobe. În 2011, declara în „Playboy” că n-ar putea să-și iubească un fiu care ar fi homosexual și ar prefera să-l vadă mort într-un accident. Iar în 2015, a fost amendat după ce a declarat într-un ziar că o parlamentară, Maria da Rosario, este atât de urâtă, că nu merită să fie violată.

Foto: Captură

Inchide