Fiul lui Trump a publicat numele activistului care a generat ancheta privind Ucraina

Redactor:
Teodora Marinescu
Fiul lui Trump a publicat numele activistului care a generat ancheta privind Ucraina
Fiul cel mare al liderului de la Casa Albă, Donald Trump Jr., a publicat miercuri numele presupusului activist pentru integritate care a făcut sesizarea ce a generat ancheta Camerei Reprezentanților privind Ucraina, relatează site-ul publicației Daily Mail.

În contextul în care însuși președintele american Donald Trump a cerut ca identitatea activistului să fie făcută publică, fiul acestuia a postat pe Twitter numele unui analist CIA menționat într-un articol publicat de Breibart, în care acesta este descris ca fiind împotriva liderului de la Casa Albă și un susținător al democraților.

Potrivit Breitbart, jurnaliștii de investigație de la Real Clear Investigations au susținut săptămâna trecută că analistul CIA, Eric Ciaramella, este presupusul activist care a dus la demararea unei anchete în Camera Reprezentanților.

Echipa activistului a refuzat să confirme sau să infirme identitatea acestuia.

Casa Albă a susținut miercuri seară că Donald Trump și membrii echipei sale nu știau că fiul acestuia urma să publice mesajul pe Twitter.

„Întreaga mass-media a fost provocată de faptul că am postat o poveste în care este menționat presupusul activist. Avem de gând să ne prefacem că numele său nu era deja făcut public de câteva săptămâni? Mai multe persoane și publicații media, incusiv Real Clear Politics l-au identificat deja”, a răspuns Donald Trump Jr.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților a trimis citații prin care le solicită unor membri ai Administrației de la Washington participarea la audieri și furnizarea documentelor referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

Inchide