GEORGE FLOYD. Poliția din Minneapolis a tras și a amenințat cu arestarea un corespondent DW News: Nu mai trageți în noi

GEORGE FLOYD. Poliția din Minneapolis a tras și a amenințat cu arestarea un corespondent DW News: Nu mai trageți în noi
GEORGE FLOYD. Poliția din Minneapolis a tras și a amenințat cu arestarea un corespondent DW News: Nu mai trageți în noi

Marile orașe americane sunt în dificultate în acest moment, deoarece protestele pentru uciderea afro-americanului George Floyd care se afla în custodia poliției au devenit virale. Poliția a folosit gaze lacrimogene în afara Casei Albe duminică târziu și s-a impus  în marile orașe din SUA, care urmau să suprime revoltele, iar protestatarii anti-rasism au ieșit din nou în stradă pentru a da glas furiei față de brutalitatea poliției. Un reporter DW și operatorul său de cameră au fost împușcați cu proiectile de poliția Minneapolis și au fost amenințați cu arestare în timp ce transmiteau protestele provocate de moartea lui George Floyd.

Poliția a folosit forța împotriva protestatarilor. Multe dintre aceste incidente au fost surprinse pe aparatul foto care expune pericolele de acoperire a protestelor anti-rasiste. Faptul că sunt înregistrate pe aparat de fotografiat nu a împiedicat poliția să tragă în reporteri.

Într-unul dintre primele rapoarte care au ieșit de pe site-urile de protest din Minneapolis, reporterul CNN, Omar Jimenez, a fost încătușat în direct.  Acest lucru s-a întâmplat când Jimenez a monitorizat a treia noapte de proteste după moartea lui George Floyd. Reporterul CNN făcea acoperire în direct a secției de poliție care a fost abrogată. Polițiștii au cerut echipajului să se mute, dar Jimenez le-a spus că se vor muta, dar că sunt în direct.

„Ne putem muta înapoi în locul în care v-ați dori aici. Momentan suntem în direct”, este auzit că spune. În momentul următor, reporterul este încătușat.

Membrii Reuters, răniți în Minneapolis

Sâmbătă, doi membri ai unui echipaj TV Reuters au fost loviți de gloanțe de cauciuc și răniți în Minneapolis atunci când poliția s-a mutat într-o zonă ocupată de aproximativ 500 de protestatari din sud-vestul orașului, la scurt timp după ora 20:00. Filmările realizate de cameramanul Julio-Cesar Chavez au arătat un ofițer de poliție care țintea direct spre el, în timp ce poliția a tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Dw News a spus că reporterul său și cameramanul au fost împușcați de proiectile de către poliție

Într-un alt incident din Minneapolis, Dw a spus că reporterul său și cameramanul au fost împușcați de proiectile de către poliție și amenințați cu arestare în timp ce transmiteau protestele.

 

Un reporter Fox News a fost zbuciumat și urmărit de protestatari

Un reporter Fox News a fost zbuciumat și urmărit de protestatarii care s-au adunat în afara Casei Albe, sâmbătă, ca parte a tulburărilor naționale în urma morții lui George Floyd.

În Louisville, WAVE-TV se afla în aer, acoperind o demonstrație, când un video a arătat un ofițer de poliție care țintea cu o pușcă reporterul Kaitlin Rust și echipajul său. Ea a fost auzită strigând: „Am fost împușcat! Am fost împușcat! ”.

Doi fotografi din Associated Press au fost loviți de proiectile în timp ce documentau proteste, unul în Minneapolis joi și altul în Los Angeles vineri.

Protestele au izbucnit în marile orașe americane după uciderea lui Floyd la începutul săptămânii trecute. Un polițist l-a fixat pe pământ cu genunchiul pe gât timp de vreo nouă minute până când Floyd a decedat. În tot acest timp, Floyd continua să spună „nu pot respira”. Pledoaria lui de a-i da drumul a devenit sloganul de protest din SUA.

Inchide