GEORGE FLOYD. Șeful Poliției Minneapolis, printre reclamanții care au deschis un proces civil împotriva conducerii orașului, din cauza că a tolerat comportamentul discriminatoriu față de persoane de culoare

GEORGE FLOYD. Șeful Poliției Minneapolis, printre reclamanții care au deschis un proces civil împotriva conducerii orașului, din cauza că a tolerat comportamentul discriminatoriu față de persoane de culoare
Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a fost unul dintre cei cinci ofițeri de poliție de culoare care au deschis un proces civil
Publicat: 02/06/2020, 17:47
Actualizat: 02/06/2020, 17:50

Uciderea lui George Floyd nu este pentru prima dată când Departamentul de Poliție Minneapolis se confruntă cu discriminare asupra oamenilor de culoare. În 2007, cinci polițiști de culoare din Minneapolis au susținut că conducerea orașului a tolerat comportamentul discriminatoriu față de persoane de culoare, inclusiv ofițeri de poliție afro-americani din cadrul departamentului, potrivit unei plângeri. Medaria Arradondo – acum șeful poliției orașului – a fost printre reclamanți.

Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a fost unul dintre cei cinci ofițeri de poliție de culoare care au deschis un proces civil

Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a fost unul dintre cei cinci ofițeri de poliție de culoare care au deschis un proces civil împotriva departamentului care pretindea discriminarea persoanelor de culoare, inclusiv a ofițerii de culoare în 2007, a informat CNN.

Ofițerii au depus procesul civil pe baza „experiențelor proprii cu privire la recrutare în pregătire prin statutul lor actual, la momentul respectiv”, a declarat avocatul John Klassen, care a reprezentat ofițerii.

Ofițerii au experimentat propria lor „discriminare în muncă” în timp ce, de asemenea, „urmăreau în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an acțiuni ale ofițerilor albi împotriva cetățenilor de culoare, acțiuni eficiente întreprinse împotriva acestor ofițeri pentru ceea ce credeau cu fermitate că sunt încălcări constituționale și discriminare în poliția Minneapolis față de cetățeni”, a spus Klassen.

Potrivit The New York Times, departamentul a avut o istorie lungă de acuzații de abuz înainte de apariția video-urilor despre arestarea violentă a lui George Floyd, care a dus la moartea sa.

Orradondo i-a concediat pe toți cei patru ofițeri implicați în incidentul legat de moartea lui George Floyd.

Dar protestatarii din SUA cer o reformă mai cuprinzătoare a poliției. The Times a raportat că plângerile excesive împotriva ofițerilor Minneapolis erau comune, în special din partea rezidenților afro-americani.

Ofițerul văzut în video, sufocându-l pe Floyd cu genunchiul, avea 18 plângeri împotriva sa

Derek Chauvin, ofițerul văzut în video-ul care apăsa pe gâtul lui Floyd cu genunchiul, avea 18 plângeri împotriva sa, a informat anterior Insider. Conform Times, trei dintre rapoarte au condus la mustrări pentru limbajul și tonul său.

Chauvin a fost acuzat de crimă de gradul al treilea în cazul Floyd.

Comunitatea consideră că Departamentul de Poliție este rasist

Câțiva locuitori de culoare din Minneapolis au declarat pentru Times că au avut interacțiuni puternice cu poliția locală.

„Adevărul este că nu avem o istorie bună”, a declarat pentru Times, Jamar B. Nelson, un activist al comunității. „Cea mai mare plângere este că comunitatea consideră că Departamentul de Poliție este rasist, îngrozitor și neîngrijit de comunitatea de culoare”.

Tiffany Roberson a declarat pentru Times că videoclipul lui Floyd i-a amintit de un incident când un ofițer a legat-o pe capota unei mașini în urmă cu 20 de ani și un alt incident în care fratele ei mai mic a fost împușcat și ucis în timpul unei altercații cu un ofițer în urmă cu cinci ani .

„Urmărind videoclipul, am văzut chipul fratelui meu”, a spus Roberson, care este de culoare, pentru Times, în timp ce se dezlănțui în lacrimi.

Avocatul John Klassen, care i-a reprezentat pe ofițeri, a declarat pentru CNN că cei cinci ofițeri au intentat procesul civil pe baza „experiențelor proprii în vigoare de la momentul în care au fost recrutați în pregătire prin statutul lor actual, în acea perioadă din 2007”.

Klassen a declarat pentru CNN că ofițerii s-au ocupat de propria lor „discriminare la muncă” în timp ce, de asemenea, „urmăresc în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an acțiunile ofițerilor albi împotriva cetățenilor de culoare”.

Plângerea susținea că ofițerii de culoare au fost disciplinați mai des și mult mai aspru pentru comportamente incorecte similare sau mai grave decât ofițerii albi.

De asemenea, a susținut că mai mulți ofițeri albi au fost implicați în „comportamente incorecte”, cum ar fi „furnizarea de stupefiante și alcool pentru stripteuzii de vârstă minoră” și  „comentarii discriminatorii despre cetățenii de culoare”. Documentul spunea că nu au fost supuși acelorași măsuri disciplinare dure ca ofițerii de culoare.

Plângerea a fost respinsă în 2009 și soluționată în afara instanței pentru peste 800.000 USD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani