Germania menține susținerea pentru Antonio Guterres, respingând apelul Israelului în sensul demisiei acestuia

Germania menține susținerea pentru Antonio Guterres, respingând apelul Israelului în sensul demisiei acestuia
Publicat: 25/10/2023, 15:34

Guvernul Germaniei a anunțat, miercuri, că menține susținerea pentru secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, respingând apelurile în sensul demisiei formulate de Israel după declarațiile despre ”ocupația” israeliană din teritoriile palestiniene.

Germania continuă să își mențină încrederea în secretarul general Antonio Guterres, a declarat miercuri Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de publicațiile Die Welt și Tagesschau.de.

”Nu avem sentimentul că Antonio Guterres ar trebui să demisioneze”, a subliniat Steffen Hebestreit.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a criticat marți, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU, atât atacurile comise de grupul islamist palestinian Hamas, cât și ”ocupația” israeliană în teritoriile palestiniene.

”Atacurile Hamas nu au apărut din neant. Poporul palestinian este vizat de 56 de ani de ocupația sufocantă a Israelului. Însă suferințele poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare comise de Hamas”, a afirmat Guterres.

În replică, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a cerut demisia lui Antonio Guterres. ”Nu există nicio justificare sau motiv să discutăm cu cei care manifestă înțelegere pentru cele mai teribile acte comise împotriva cetățenilor Israelului de către o organizație teroristă”, a reacționat Gilad Erdan.

La rândul său, ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a afirmat că, după atacurile armate comise de grupurile Hamas și Jihadul Islamic în Israel pe 7 octombrie, ”nu mai există loc pentru o abordare echilibrată”. ”Grupul Hamas trebuie eliminat”, a avertizat Eli Cohen.

Guvernul Israelului a avertizat că ”va da o lecție” Națiunilor Unite. ”Din cauza acestor declarații, vom refuza să le emnitem vize reprezentanților ONU. Am refuzat deja acordarea vizei pentru Martin Griffiths, subsecretarul general al ONU pentru Afaceri Umanitare. A venit momentul să le dăm o lecție”, a transmis ambasadorul israelian la Națiunile Unite, Gilad Erdan.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, aflat sub controlul grupului islamist Hamas, a anunțat miercuri că bilanțul bombardamentelor israeliene a ajuns la 6.546 de morți și 17.439 de răniți. În ultimele 24 de ore, au fost ucise aproximativ 750 de persoane. Alte aproximativ 100 de persoane au fost ucise, după 7 octombrie, în operațiuni israeliene în celălalt teritoriu palestinian, Cisiordania.

În Israel, atacurile armate comise pe 7 octombrie de militanți ai grupurilor fundamentaliste Hamas și Jihadul Islamic s-au soldat, potrivit diverselor surse, cu 1.300-1.400 de morți și răpirea a cel puțin 220 de persoane.

Aflat în turneu în Orientul Mijlociu, președintele Franței, Emmanuel Macron, a propus crearea unei coaliții antiteroriste internaționale pentru contracararea grupului islamist Hamas, dar a cerut și relansarea procesului de pace, pentru ajungerea prin diplomație la soluția coexistenței în pace a două state, israelian și palestinian. Palatul Elysée a anunțat că Emmanuel Macron vrea ”relansarea unui proces de pace veritabil” între Israel și liderii palestinieni, ceea ce ar implica ”încetarea activităților israeliene de colonizare” în Cisiordania.

Foto: Profimedia

Citește și:

Regele Iordaniei i-a cerut lui Macron să exercite presiuni asupra Israelului pentru oprirea războiului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare