Germania: O mașină autonomă a intrat pe contrasens și a provocat un grav accident. Cel puțin un mort și nouă răniți

Germania: O mașină autonomă a intrat pe contrasens și a provocat un grav accident. Cel puțin un mort și nouă răniți
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16/08/2022, 16:37

Un grav accident rutier s-a produs în Germania după ce o mașină autonomă a intrat pe contrasens și a lovit alte două autoturisme.

În urma accidentului, o persoană și-a pierdut viața, iar alte nouă au fost rănite.

În acest moment nu este clar dacă vehiculul autonom, în care se aflau cinci persoane, era condus de computerul de bord sau de șoferul mașinii, potrivit Digi24.

Autoturismul electric circula luni în apropiere de Römerstein, la sud-est de Stuttgart. Acesta a intrat pe contrasens, din motive încă neelucidate de către autorități, lovind o mașină care se deplasa pe sensul opus.

În urma impactului, cea de-a doua mașină a lovit o a treia. La rândul său, vehiculul autonom a lovit apoi un alt autoturism, al patrulea implicat în accident și al cărui şofer a murit.

Accidentul grav a necesitat o operaţiune de salvare amplă care a implicat patru elicoptere şi 10 ambulanţe. În plus, 80 de pompieri cu 15 vehicule de urgenţă au fost dislocaţi la locul accidentului.

Tesla Motors, investigată în SUA după mai multe accidente în care au fost implicate mașini care rulau pe Autopilot

Tesla Motors este investigată în SUA de autoritatea NHTSA pentru circumstanțele în care sistemul de asistență Autopilot a fost activ pe mașinile companiei și s-au produs accidente.

Autopilot a fost lansat pe primele mașini Tesla în 2014 și de atunci a tot fost îmbunătățit, dar au fost și accidente mortale și foarte multe cazuri în care șoferii au testat limitele sistemului gândit să ajute șoferul, nu să-l înlocuiască.

Autoritatea National Highway Traffic Safety Administration spune într-un document că, de la început de 2018, a identificat 11 cazuri în care au survenit accidente cu mașini Tesla la care era activat sistemul Autopilot, accidente la care mașinile Tesla au lovit unul sau mai multe vehicule.

NHTSA spune că va analiza cu atenție sistemele de asistență a șoferului precum Autopilot, fiindcă tot mai mulți șoferi le folosesc și îngrijorările au crescut. Agenția a cerut recent companiilor auto să-i raporteze cazurile în care au fost implicate mașini la care aceste sisteme de asistență la condus erau activate.