Grecia, încă un cutremur puternic! Seism cu magnitudinea 5,8 pe Richter (VIDEO)

Grecia, încă un cutremur puternic! Seism cu magnitudinea 5,8 pe Richter (VIDEO)
Grecia, încă un cutremur puternic! Seism cu magnitudinea 5,8 pe Richter (VIDEO) / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 04/03/2021, 22:32

Grecia a fost lovită de încă un seism major, în doar 24 de ore. Cutremurul de joi, 4 martie, a avut 5,8 grade pe scara Richter, fiind de o valoare apropiată celui înregistrat miercuri. Și de data aceasta, s-a cutremurat placa tectonică în aceeași regiune a țării, Elassona.

Vorbim despre centrul Greciei, în apropiere de Larissa.

Cutremurul, produs la orele 21.00

Observatorul Național al Institutului de Geodinamică din Atena a susținut că seismul s-a produs cu puţin timp înainte de orele 21.00, în Elassona, aproape de oraşul Larissa, centrul Greciei.

Din câte se știe până la momentul de față, seismul s-a produs la o adâncime de 10 km şi a avut epicentrul la 17 km sud-vest de oraşul Elassona, zonă care în ultimele ore „vibrează” non-stop. De fapt, nu mai în urmă de miercuri, 3 martie, un seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc în aceeași regiune din centrul Greciei. Epicentrul seismului de miercuri a fost localizat la 21 km sud-vest de localitatea Elassona.

Cutremurul a fost puternic resimţit în prefectura Larissa şi în zona înconjurătoare, în timp ce primarul din Elassona, Nikos Gatas, a declarat că a dispus să se înceapă verificarea clădirilor publice şi municipale pentru eventuale daune. Pagubele materiale au fost însemnate, iar un oficial al serviciului de pompieri din Atena a declarat că „până și colegii mei au simţit cutremurul, a fost puternic”.