Hillary Clinton, oficial candidata democraților la președinția SUA

Hillary Clinton, oficial candidata democraților la președinția SUA
Publicat: 08/06/2016, 14:04
Actualizat: 24/08/2017, 17:53

Hillary Clinton a devenit oficial candidata democraților în cursa pentru Casa Albă, obținând marți victoria în New Jersey și New Mexico, notează The Independent.

„Pentru prima data in istoria natiunii noastre, o femeie va primi nominalizarea unui partid major pentru a participa la alegerile prezidentiale din Statele Unite”, a declarat ea după victorie.

Președintele american, Barack Obama, a avut o discuție telefonică, marți, cu Bernie Sanders și cu Hillary Clinton, pe care a felicitat-o pentru obținerea majorității de delegați necesare investiturii democrate la Președinția SUA, relatează AFP online.

„Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați democrați pentru că au desfășurat campanii pline de inspirație, care i-au entuziasmat pe democrați, care au determinat ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și care au permis prezentarea unor propuneri importante astfel încât economia și politica noastră să fie folositoare lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și de bani”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Case Albe, făcând referire la teme care au animat campania senatorului Vermont Bernie Sanders începând cu vara trecută.

„Președintele a felicitat-o pe doamna Clinton pentru că a obținut numărul necesar de delegați în vederea nominalizării democrate pentru alegerile prezidențiale americane”, a adăugat acesta.

„De asemenea, la cererea senatorului Sanders, acesta din urmă și președintele se vor întâlni la Casa Albă, joi, pentru a continua discuția pe tema aspectelor importante ale acestor alegeri”, a precizat Josh Earnest.

Hillary Clinton a revendicat, marți, victoria în cursa alegerilor primare democrate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase