Hosni Mubarak a primit uniforma de deținut. Cererea sa de a rămâne în spital a fost respinsă

Hosni Mubarak a primit uniforma de deținut. Cererea sa de a rămâne în spital a fost respinsă
Publicat: 04/06/2012, 12:28
Actualizat: 08/06/2012, 19:51

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak a primit duminică în penitenciarul Tora uniforma sa de deținut, a doua zi după condamnarea la închisoare pe viață pentru moartea manifestanților în timpul revoltei care l-a înlăturat de la putere în 2011, transmite agenția oficială Mena, citată de AFP.

Gardienii penitenciarului Tora, în sudul Cairo, i-au făcut poza de identitate judiciară, i-au atribuit un număr și i-au înmânat uniforma albastră de prizonier, conform agenției.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, aflat până acum în arest preventiv într-un spital militar din apropiere de Cairo a fost transferat după condamnarea sa în închisoarea de la Tora.

Autoritățile penitenciarului au respins cererea fostului președinte de a continua să primească tratament în cadrul spitalului.

Conform responsabililor cu securitatea și televiziunii de stat, fostul președinte a avut o problemă de sănătate la sosirea sa sâmbătă la penitenciarul Tora și a refuzat plângând să părăsească elicopterul pentru a intra în clădire.

Mubarak și ministrul său de Interne Habib el-Adli au fost condamnați sâmbătă la închisoare pe viață pentru moartea a aproape 850 de manifestanți anul trecut. În schimb, șase foști înalți responsabili au Ministerului de Interne au fost achitați.

Parchetul a anunțat duminică că va face apel la verdictele date în procesul fostului președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase