Ian, un uragan pentru cărțile de istorie. 62 de morți și orașe întregi puse la pământ! – VIDEO

Ian, un uragan pentru cărțile de istorie. 62 de morți și orașe întregi puse la pământ! - VIDEO
Ian, un uragan pentru cărțile de istorie. 62 de morți și orașe întregi puse la pământ! - VIDEO / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 03/10/2022, 08:59

Ian se dovedește a fi unul dintre cele mai teribile uragane care s-au abătut vreodată asupra Statelor Unite ale Americii. Bilanțul autorităților îl plasează direct în cărțile de istorie, după cum notează presa de peste Ocean: 62 de morți și orașe întregi puse la pământ!

Cât timp s-a învârtit pe lângă coastele SUA, Ian a făcut prăpăd, lăsând în urmă lacrimi de disperare.

Ian a măturat toată Florida

Cel mai lovit stat a fost Florida, acolo unde Comisia medicilor legiști a anunțat un bilanț de 58 de decese. Precedenta cifră raportată de autorități era de 44 de morți. Sute de familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului după ce locuințele le-au fost puse la pământ de furia cu care a lovit uraganul Ian.

Și în Carolina de Nord a fost prăpăd. Zeci de locuințe distruse și un bilanț de patru morți. Guvernatorul statului Carolina de Nord a anunțat că va oferi asistență de urgență persoanelor afectate.

Ian, unul dintre cele mai puternice uragane care au lovit vreodată SUA, a distrus inclusiv poduri, după cum arată imaginile dezastrului din Florida. Rețele întregi de electricitate au fost smulse din pământ! Numeroase comunități au fost inundate, iar autoritățile au evacuat oameni, au blocat căile ferate, aeroporturile și drumurile și au închis școlile și alte instituții. În multe locuri din Florida, nivelul apei a crescut foarte mult, ajungând chiar și la 3 metri! Viteza rafalelor de vânt a atins 241 de kilometri pe oră, uraganul fiind încadrat în categoria a 4-a.

Președintele Joe Biden este așteptat în cursul zilei de luni la Florida, liderul de la Casa Albă anunțând că vrea să vadă cu ochii lui efectele trecerii prin zonă a uraganului Ian.

După ce a traversat Florida, uraganul Ian s-a îndreptat către Oceanul Atlantic, dar nu înainte de a lovi și statele Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Aici, însă, a scăzut în intensitate, devenind furtună de categorie 1.

În altă ordine de idei, după ce a găsit în viață două persoane și a salvat alte nouă, Garda de Coastă a anunțat că suspendă căutările ambarcațiunii în care se aflau 16 migranţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase