Cel mai puternic uragan din ultimii 160 de ani! Laura spulberă coasta Louisianei cu rafale de vânt ce depășesc 240 km/h! – Galerie foto și VIDEO

Cel mai puternic uragan din ultimii 160 de ani! Laura spulberă coasta  Louisianei cu rafale de vânt ce depășesc 240 km/h! - Galerie foto și VIDEO
Cel mai puternic uragan din ultimii 160 de ani! Laura spulberă coasta Louisianei cu rafale de vânt ce depășesc 240 km/h! – Galerie foto și VIDEO / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 27/08/2020, 16:10
Actualizat: 27/08/2020, 16:54

Cel mai puternic uragan din ultimii 160 de ani lovește țărmul statului american Louisiana. Specialiștii în meteorologie spun că niciodată n-au mai întâlnit o asemenea furtună, care imediat a urcat la nivelul 4 din 5! Rafalele de vânt spulberă coasta cu viteze ce depășesc 240 km/h!

Televiziunea CNN a prezentat imagini cu prăpădul făcut joi de Laura în orașul Cameron, situat pe țărmul Golfului Mexic. Primele măsurători ale Centrului Național pentru Uragane au indicat rafale de vânt de peste 240 km/h, drept pentru care Laura a intrat în aceeași categorie cu uraganul care a lovit Louisiana în 1856, acum 160 de ani.

Avertisment: vine o furtună căreia „nimeni nu-i va putea supraviețui”!

Cu numai câteva ore înainte ca Laura să ajungă la țărm, nivelul apelor din Golful Mexicului a crescut brusc. Imediat, meteorologii au transmis un avertisment către populație, informând asupra pericolului: atenție, vine o furtună căreia „nimeni nu-i va putea supraviețui”, a sunat anunțul ANM-ului american!

Uraganul Laura țintește tot statul Louisiana, drept pentru care guvernatorul John Bel Edwards a declarat că multe zone vor ajunge sub ape în următoarele ore! Din cauza inundațiilor puternice, zeci de mii de americani își vor pierde casele. Cea mai gravă situație este în Calcasieu, lângă Lake Charles, acolo unde aproape 100.000 de rezidenți pot trăi un adevărat coșmar, fiind cu adevărat în pericol de viață și de moarte.

„Cei care aleg să rămână și să se confrunte cu acest uragan trebuie să înțeleagă că eforturile de salvare nu vor începe și nu pot începe până ce furtuna nu se liniștește, pentru a putea face asta în siguranță”, au anunțat reprezentanții Poliției, mesaj pentru populația care refuză să fugă din calea uraganului Laura.

Pe de altă parte, uraganul Laura ameninţă și marile rafinării din Lake Charles (statul Louisiana) şi Beaumont/Port Arthur (statul Texas), amplasate în apropierea coastelor Golfului Mexic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase