Igor Dodon, despre mesajul „Fericiun Crăcit”: Și eu am râs cu soția. Tuturor deputaților le-am spus să meargă la cursuri de limbă română

Igor Dodon, despre mesajul „Fericiun Crăcit: Și eu am râs cu soția. Tuturor deputaților le-am spus să meargă la cursuri de limbă română
Publicat: 27/12/2019, 13:24

„Eu am văzut chestia asta. În loc să încurajăm doamna vorbitoare de limbă rusă care încearcă și eu știu că face cursuri de limbă română. Eu la toți deputații noștri vorbitori de limbă rusă, la toți, le-am spus să meargă la cursuri. Bașcanul Găgăuziei merge la cursuri de limbă de stat, română, moldovenească și deputații noștri toți merg. În loc să îi încurajăm (…). A încercat, nu s-au lipit două cuvinte în două locuri”, a afirmat Igor Dodon, la postul de televiziune Național 4.

Acesta a adăugat că a văzut imaginile cu deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Alla Pilipețcaia și a râs împreună cu soția, însă este bine că parlamentarul a încercat să se adreseze în limba română.

„E clar că o să scrie presa. Și eu ieri am râs cu soția despre cazul acesta. Ne-am uitat, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem atâtea speculații. Bravo că a încercat. O să mai încerce. Acum o să fie mai atentă, o să învețe mai repede limba de stat”, a conchis Dodon.

Reacția vine după ce Alla Pilipețcaia a avut un discurs în limba rusă în fața locuitorilor din Soroca. La final, ea a încercat să le ureze în limba română oamenilor „Crăciun Fericit”, însă a inversat literele și a spus „Fericiun Crăcit”, potrivit unimedia.info.

Deputatul PSRM a ținut, miercuri, un discurs pe scena orașul Soroca, cu ocazia Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, a adăugat sursa citată.