IKEA anunță că își suspendă activitățile din Rusia și Belarus. Rușii au luat cu asalt magazinele | VIDEO

IKEA anunță că își suspendă activitățile din Rusia și Belarus. Rușii au luat cu asalt magazinele | VIDEO
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03/03/2022, 18:14
Actualizat: 03/03/2022, 20:49

Gigantul suedez IKEA a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, suspendarea activităților sale din Rusia și Belarus.

Decizia companiei din domeniul mobilei ar urma să afecteze peste 15.000 de angajați, 17 magazine și trei fabrici, după cum informează HotNews.

„Războiul are un enorm impact uman care se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanțului de producție și comerț, motiv pentru care societățile din grup au decis să suspende temporar activităție IKEA în Rusia”, susțin reprezentanții IKEA.

Compania susține că această decizie va afecta 47 de furnizori din Rusia și zece din Belarus.

Anterior, IKEA a fost implicată într-un scandal în Suedia, compania fiind criticată pentru faptul că nu și-a închis magazinele din Rusia, în contextul războiului declanșat de Moscova în Ucraina.

„Războiul are un impact uriaș asupra oamenilor și provoacă perturbări serioase ale lanțurilor de aprovizionare și ale condițiilor comerciale. De aceea am decis să suspendăm temporar operațiunile IKEA în Rusia”, a anunțat compania prin intermediul comunicatului de presă.

Ca urmare a anunțului, rușii au luat cu asalt magazinele IKEA, pentru a profita de ultimele ore de cumpărături.

Imagini în acest sens au fost postate pe Twitter de un diplomat ucrainean și au devenit în scurt timp virale.

Conflictul din Ucraina continuă

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a acordat, miercuri seara, un vot copleșitor pentru rezoluția prin care este condamnată invazia rusească în Ucraina și a cerut retragerea imediată a armatei ruse din țara vecină. Rusia se pregăteşte să sporească brutalitatea campaniei sale împotriva Ucrainei, spune Ambasadoarea SUA la ONU, care precizează că a văzut imagini cu forțele ruse transportând arme letale „care nu-și au locul pe câmpul de luptă”.

Kievul și marile orașe din Ucraina sunt, în continuare, sub asediu. Tot mai multe obiective civile sunt ținta atacurilor aeriene rusești. Mai multe explozii se aud în noaptea de miercuri spre joi în capitala Ucrainei, una dintre acestea în gara principală, iar civilii s-au refugiat în stațiile de metrou, unde își petrec noaptea.

„Bilanțul negru” al războiului s-a dublat de a o zi la alta, iar ONU a raportat miercuri seara 227 de morți și 525 răniți în rândul civililor însă precizează că „numărul ar putea fi mult mai mare”. Anterior, oficialii ucraineni estimaseră că 2000 de cetățeni și-au pierdut viața în cele șapte zile de la începutul războiului. Negocierile dintre Ucraina și Rusia se vor relua joi, în Belarus.