• Publicat:
Internațional

În plină campanie electorală, May lansează încă un atac la oficialii UE: „Au o atitudine agresivă”

În plină campanie electorală, May lansează încă un atac la oficialii UE: „Au o atitudine agresivă”
Premierul britanic Theresa May va reitera marți ideea unui parteneriat puternic pentru contracararea unei „atitudini agresive a UE" în ceea ce privește Brexitul, în încercarea de a recâștiga încrederea politică înainte de alegerile din data de 8 iunie, informează Reuters.

Theresa May a cerut alegeri anticipate pentru a-și întări majoritatea politică înainte de discuțiile cu Uniunea Europeană, însă formațiunea sa a pierdut teren în fața Partidului Laburist, după atacul din Manchester.

În cadrul unu discurs pe care îl va susține marți, aceasta va aminti că pentru a avea o poziție întărită în negocierile cu Uniunea Europeană, are nevoie de un mandat din partea alegătorilor, în condițiile în care Uniunea Europeană ar pregăti o „poziție agresivă” de negociere cu Marea Britanie.

„Ei adoptă o poziție agresivă de negociere, care nu poate fi înfruntată decât printr-un parteneriat puternic în numele Marii Britanii”, ar urma să transmită marți May, potrivit unui draft al discursului său, prezentat de Reuters.

„Dacă nu vom înregistra un succes în următorii cinci ani, prosperitatea noastră economică va avea de suferit, iar locurile de muncă și nivelul de trai vor fi supuse riscului”, ar urma să transmită Theresa May.

Garanția nivelului de securitate a fost pus sub semnul întrebării după atentatul sinucigaș din data de 22 mai, de la concertul Arianei Grande, din Manchester. Înainte de a deveni prim ministru,Theresa May a ocupat funcția de ministru de Interne din anul 2010 până în 2016.

Inchide