Încă 19 români, confirmați cu COVID-19, la o fermă din Germania. Ce a declanșat testarea în masă a celor 320 de angajați

Încă 19 români, confirmați cu COVID-19, la o fermă din Germania. Ce a declanșat testarea în masă a celor 320 de angajați
Numărul oficial al românilor confirmați cu COVID-19 î Germania este de 2.330 / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2020, 19:15

Din cei 320 de români angajați la o fermă din Germania, 19 au fost confirmați cu infecția cu noul coronavirus, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe. Lucrătorii au fost testați după ce unul dintre ei a ajuns la spital, cu un atac vascular cerebral, și a fost diagnosticat pozitiv în unitatea medicală, scrie presa germană.

Autoritățile germane au notificat Consulatul General al României la Bonn cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a 19 lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, Republica Federală Germania, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile germane, cei 19 cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 din totalul de 320 care își desfășoară activitatea în cadrul acestei ferme, aflată în sud-estul Germaniei. Prima testare a întregului personal a fost în data 18 iulie, iar următoarea este programată joi, 23 iulie.

Care este starea bolnavilor

Potrivit MAE, din informațiile de la autoritățile și după ce o echipă a oficiului consular a mers la fermă, cetățenii români depistați pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatici, un singur cetățean român fiind internat în spital pentru o altă afecțiune, măsura fiind dispusă anterior depistării infecției cu COVID-19. În prezent, starea de sănătate a cetățeanului român internat este stabilă.

Potrivit publicației germane www.rundschau-online, acesta, un intermediar pentru angajații români, a fost cazul de la care a fost demarată testarea tuturor românilor.

Suddeutsche Zeitung scrie că la fermă, unde e o plantație de căpșuni, lucrează în cea mai amre parte români, dar și angajați din alte țări și câțiva din Germania. Potrivit șefului departamentului de sănătate din acest district, Rainer Meilicke, condițiile de cazare au fost descrise drept bune, lucrătorii nu locuiau la grămadă, ci mai degrabă câte doi, în containere. Pentru moment, culegerea căpșunilor a fost suspendată.

„Autoritățile germane și reprezentanții fermei au precizat că, până la efectuarea celei de-a doua testări, toți lucrătorii fermei au fost plasați în carantină, iar persoanele infectate au fost izolate de restul angajaților, în spații special puse la dispoziție. De asemenea, angajatorul și-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative și la a doua testare pentru COVID-19 și ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare, în măsura în care aceștia vor opta pentru revenirea în țară”, a transmis MAE.

Germania, număr-record de infecții ale românilor din diaspora

Conform informării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, 2.330 de români au fost confirmați cu infecția cu COVID-19 în Germania, cel mai mare număr dintr-un stat în afara granițelor României. Aceștia reprezintă aproximativ 45% din totalul cazurilor confirmate de români infectați cu COVID-19 înregistrate în străinătate, respectiv 5.243. În acest clasament urmează Italia, cu 1.885 de cazuri, și Spania, cu 561 de cazuri. 14 români au murit în Germania din cauza noului coronavirus, din totalul de 122 de decese în rândul conaționalilor din diaspora, de la începutul pandemiei.

Sute de români au fost infectați la abatorul firmei Tonnies, cea mai mare fabrică de procesare a cărnii din Germania, care se află în centrul unei anchete penale asupra managementului, după ce iniţial s-a deschis un dosar in rem pentru vătămare corporală din culpă şi încălcarea legii de protecţie împotriva infecţiilor.

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: +49 228 68 38 135, +49 228 68 38 211, +49 228 68 38 244, +49 228 68 38 254, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: +49 1735757585.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului