• Publicat:
Internațional

Întâlnire între Merkel, Hollande și Tsipras la Bruxelles pe tema crizei migrației

Întâlnire între Merkel, Hollande și Tsipras la Bruxelles pe tema crizei migrației
Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande se întâlnesc vineri cu premierul grec Alexis Tsipras, în marja summitului de la Bruxelles, pentru a discuta despre unele temeri, tot mai puternice, legate de eforturile Greciei în criza migrației, relatează AP online.

Tsipras, Merkel și Hollande participă la această reuniune, după ce prima zi a summitului a scos la iveală disensiuni în continuare profunde în rândul statelor membre UE în legătură cu gestionarea celei mai grave crize a refugiaților din istoria Uniunii.

Unii europeni reproșează Atenei o serie de deficiențe în privința controalelor la frontiere, care permit săptămânal câtorva mii de migranți să pătrundă pe teritoriul Uniunii.

Potrivit unor oficiali, șefii de stat și de guverne au purtat discuții aprinse joi, în cadrul cele șase ore ale summitului, cu privire la pozițiile și reacțiile contradictorii ale unor state față de acest aflux de migranți, dar și cu privire la o eventuală prăbușire a liberei circulații în spațiul european.

Comisia Europeană (CE) a dat Greciei un termen de trei luni să-și rezolve problemele cu care se confruntă la frontieră, însă puține state membre UE cred că Atena va respecta acest ultimatum.

Inchide