Iulia Timoșenko, despre Vladimir Putin: „Nu este primul dictator cu comportament fascist”

Iulia Timoșenko, despre Vladimir Putin: Nu este primul dictator cu comportament fascist
Publicat: 23/03/2014, 15:14
Actualizat: 29/07/2014, 19:16

Vladimir Putin a „pierdut Ucraina pentru totdeauna”, după alipirea Crimeei la Rusia, a declarat vineri fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko, avertizând de asemenea în privința unei dorințe a președintelui rus de a continua ofensiva în Ucraina continentală, relatează AFP.

„Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna după ce ne-a declarat război”, a spus Timoșenko, în cadrul unui talk-show politic transmis de televiziunea publică ucraineană.

„Putin este inamicul numărul unu al Ucrainei, ne-a luat pământul cu armele”, a adăugat fostul premier ucrainean.

Egeria „revoluției portocalii” i-a îndemnat pe ucraineni să fie pregătiți să lupte în cazul în care trupele ruse ar intra în Ucraina continentală.

„Trebuie să fim pregătiți pentru momentul când Putin va depăși linia roșie”, a continuat ea, afirmând că aproximativ 100.000 de militari ruși sunt masați la granița dintre Rusia și Ucraina.

„Vom lupta dacă va depăși linia roșie”, a avertizat ea.

În opinia ei, președintele rus ar putea să urmeze calea altor „dictatori înlăturați de la putere”.

„Nu este primul dictator cu comportament fascist. Lumea a arestat deja mulți dintre ei în ultimii ani. Ne amintim de Libia, ne amintim de alți dictatori care au fost înlăturați de la putere de mase. Putin nu este o excepție”, a afirmat Timoșenko.

(Gaidau Ion)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase