• Publicat:
Internațional

Jeremy Corbyn va demisiona din funcția de lider al Partidului Laburist la începutul anului 2020

Jeremy Corbyn va demisiona din funcția de lider al Partidului Laburist la începutul anului 2020
Jeremy Corbyn a anunțat, vineri după-amiază, că își asumă responsabilitatea pentru eșecul suferit în scrutinul parlamentar din Marea Britanie și va demisiona din funcția de lider al Partidului Laburist la începutul anului viitor.

Jeremy Corbyn s-a declarat „foarte trist” din cauza rezultatului obținut de Partidul Laburist (centru-stânga) în scrutinul parlamentar britanic, apreciind însă că nu crede că eșecul a fost generat de platforma politică prezentată de el.

„Sigur că îmi asum responsabilitatea pentru prezentarea manifestului politic, dar vreau să spun că manifestul a fost susținut în mod general în cadrul partidului, în cadrul mișcării noastre politice”, a afirmat Jeremy Corbyn, citat de postul Sky News.

„Eu am făcut tot ce am putut pentru a conduce partidul, nu cred că rezultatul ar fi fost diferit dacă ar fi existat un lider cu politici orientate mai spre centru. Lucrul responsabil nu este să plec, voi rămâne în funcție până va fi ales cineva care să mă susțină, ceea ce ar trebui să se întâmple la începutul anului viitor”, a precizat Jeremy Corbyn.

Partidul Conservator (centru-dreapta) a obținut majoritate în Camera Comunelor în urma scrutinului parlamentar britanic, organizat în contextul impasului generat de criza Brexit. Partidul Laburist s-a clasat pe locul doi, obținând 203 mandate parlamentare, în scădere față de 262 în 2017. Imediat după anunțarea rezultatelor, Jeremy Corbyn declarase că nu va mai conduce Partidul Laburist în niciun viitor scrutin parlamentar.

Inchide