Joseph Biden pledează pentru demiterea președintelui Donald Trump: A trădat națiunea

Redactor:
Mihai Draghici
Joseph Biden pledează pentru demiterea președintelui Donald Trump: A trădat națiunea
Fostul vicepreședinte american Joseph Biden, favorit pentru a fi candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidențial din 2020, s-a declarat, miercuri seară, favorabil demiterii președintelui SUA, Donald Trump, pe care l-a acuzat de trădare.

„Pentru a proteja Constituția, democrația, integritatea noastră minimă, (președintele Donald Trump -n.red.) ar trebui demis”, a declarat Joseph Biden într-un discurs rostit în statul New Hampshire.

„Președintele Trump s-a inculpat singur prin obstrucționarea justiției, prin refuzul de a se conforma anchetei Congresului, deja s-a condamnat singur. Din perspectiva întregii lumi și a poporului american, Donald Trump a încălcat jurământul de învestitură, a trădat națiunea și a comis acțiuni pentru care trebuie demis”, a subliniat Joseph Biden, potrivit CNN.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților a trimis citații prin care le solicită unor membri ai Administrației de la Washington participarea la audieri și furnizarea documentelor referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

În replică, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

Tags:
Inchide