JUSTIȚIE. Procurorii italieni cercetează posibile infracțiuni de neglijență și ucidere din culpă. Rudele îndurerate cer dreptate

JUSTIȚIE. Procurorii italieni cercetează posibile infracțiuni de neglijență și ucidere din culpă. Rudele îndurerate cer dreptate
Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 23/04/2020, 19:01
Actualizat: 06/04/2021, 14:26

Procurorii italieni au în vedere procese penale pentru oficialii din domeniul sănătății, după ce rudele îndurerate ale victimelor coronavirusului au cerut dreptate pentru neglijența lor.

Peste 45.000 de persoane s-au alăturat „NOI Denunceremo „- ceea ce înseamnă „Vom raporta” –  un grup pe Facebook în care se adună mărturii pentru a fi depuse în judecată, notează Dailymail.co.uk.

Grupul a fost creat de Luca Fusco al cărui tată a murit din cauza coronavirusului din Bergamo, în regiunea Lombardiei din Italia, care a fost cel mai grav afectată de virus.

Procurorii din Lombardia cercetează, de asemenea, posibile infracțiuni de neglijență și ucidere din culpă în urma sutelor de decese în căminele de îngrijire

Scopul este de a viza persoanele din conducere, care au subestimat virusul, mai degrabă decât personalul medical. Avocații au avertizat deja că provocarea va fi aceea de a stabili cine ar trebui să-și asume responsabilitatea.

Acesta vine cu cifra totală de decese a țării, care se află acum la 25.085, a doua cea mai mare din lume după cea a Statelor Unite.

Pe pagina de Facebook se scrie: „Acest grup a luat naștere din nevoia de dreptate și adevăr pentru a da pace morților noștri, care nici măcar nu ar putea avea o înmormântare decentă în urma pandemiei coronavirusului.

„Când totul se va termina, cine a greșit și a întors capul spre cealaltă parte va trebui să plătească. Vom denunța și vom cere dreptatel”.

Scopul grupului nu este să vizeze lucrătorii din domeniul sănătății, ci persoanele aflate în funcții de conducere, care ar putea să subestimeze virusul, a declarat Fusco pentru The Guardian, citat de Dailymail.

„Asistenții medicali sunt victime la fel de mult ca cei care au murit”, a spus el. „Însă sistemul de sănătate din Italia este descentralizat, ar fi fost cei care conduc regiunile care au stabilit liniile directoare pentru spitale.

„Deci, dacă un magistrat decide că există un caz, atunci responsabilitatea ar fi la nivel regional”.

O investigație oficială la un spital din Alzano Lombardo din Bergamo a început deja – unde simptomele coronavirusului nu au fost recunoscute și boala s-a răspândit prin spital și nu numai.

Procurorii din Lombardia cercetează, de asemenea, posibile infracțiuni de neglijență și ucidere din culpă în urma sutelor de decese în căminele de îngrijire.

De asemenea, sunt planificate acțiuni legale în ceea ce privește cei 144 de angajați care au decedat ca urmare a virusului – în mare parte din cauza lipsei echipamentului de protecție disponibil la începutul crizei, potrivit asociațiilor de medici și sindicatelor.

Robert Lingard, un italian care locuiește la Londra, a înaintat acțiuni în justiție la un procuror după ce două dintre rudele sale au murit, iar alți trei au fost în terapie intensivă.

Procurorul va ajuta să stabilească dacă campaniile de la Milano și Bergamo încurajând oamenii să meargă mai departe, cum ar fi mersul la baruri și restaurante sau cumpărături, în faza timpurie a focarului reprezintă o neglijență criminală

El a spus că autoritățile publice au fost conștiente de „agresivitatea” virusului din cauza datelor care provin din China și că ar fi necesară o reținere la scară largă, dar a părut totuși „a acționa în refuz”.

Elena Gazzolla, avocată în Codogno, orașul Lombardiei în care a apărut izbucnirea Italiei, a declarat că provocarea este stabilirea cine ar trebui să-și asume responsabilitatea.

Ea se așteaptă să acționeze o mulțime de acțiuni în justiție de către diferite grupuri odată ce trece urgența.

„Avocații studiază problema și colectează documente pentru a vedea dacă ar putea exista eventuale procese judiciare sau compensații pentru daune”, a spus Gazzolla, care a fost contactată până în prezent de cinci persoane care și-au pierdut persoanele dragi. „Sunt multe, multe aspecte de luat în considerare.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani