KCNA: După testul nuclear, nord-coreenii „abia își pot reține bucuria”

Redactor:
Valentin Vidu
KCNA: După testul nuclear, nord-coreenii „abia își pot reține bucuria”
Al treilea test nuclear efectuat de către Phenian a provocat un val de indignare în rândul comunității internaționale, dar în Coreea de Nord locuitorii "abia își pot reține bucuria", scrie presa nord-coreeană oficială miercuri, relatează AFP.

Al treilea test nuclear efectuat de către Phenian a provocat un val de indignare în rândul comunității internaționale, dar în Coreea de Nord locuitorii „abia își pot reține bucuria”, scrie presa nord-coreeană oficială miercuri, relatează AFP.

„Oamenii din Phenian abia își puteau reține bucuria”, scrie agenția oficială KCNA, care a intervievat „cetățeni obișnuiți”. Imagini televizate prezentau nord-coreeni care își manifestau bucuria și aplaudau anunțarea testului nuclear, anunțat drept o „reușită’ de către regim.

„Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mă simt mai bine în adâncul sufletului”, a declarat pentru KCNA Kim Yong-il, în vârstă de 39 de ani, un conductor de tren, la Phenian. „Aș vrea să transmit lumii întregi că răspunsul nostru va fi tot mai viguros, dincolo de imaginație, față de ostilitatea inamicilor noștri”, a adăugat el.

Afirmațiile respectă linia trasată de către comunicatele oficiale ale Phenianului. Ministerul nord-coreean al Apărării a avertizat marți că „dacă Statele Unite complică situația, cu ostilitatea lor insistentă, vom fi obligați să efectuăm a doua, chiar a treia, serie de acțiuni”.

Tiruri de rachete sau rachete cu rază lungă de acțiune și teste nucleare provoacă manifestații de bucurie pe străzile capitalei nord-coreene, despre care nu se știe cât de spontane sunt.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au „condamnat ferm” noul test nuclear, după cele din 2006 și 2009, și au anunțat că vor depune eforturi pentru a adopta „măsuri adecvate”, prin intermediul unei noi rezoluții.

Un profesor, Oh Il-jin, în vârstă de 62 de ani, tot la Phenian, a calificat reacția comunității internaționale drept o „farsă ridicolă”, potrivit KCNA, și a îndemnat la „represalii fără milă” împotriva Statelor Unite.

El și-a exprimat indignarea mai ales față de condamnarea tirului nord-coreean de rachetă cu rază lungă de acțiune din decembrie 2012.

Phenianul sublinia că această rachetă cu rază lungă de acțiune avea scopuri științifice și plasa pe orbită un satelit civil, dar comunitatea internațională l-a asimilat unui tir deghizat de rachetă.

„Statele Unite nu încetează să numească satelitul nostru «o rachetă». Mi-ar plăcea să tragem o rachetă adevărată către Coasta de Nord-Est a Statelor Unite, pentru ca ei să poată înțelege cu adevărat diferența dintre un satelit și o rachetă cu rază lungă de acțiune”, a declarat profesorul.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
Se DAU BANI pentru românii care au centrală în locuinţă! Sumele sunt destul de mari
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
„Ciuperca neagră”, care desfigurează pacienții Covid din India, confirmată și în Rusia. Avertismentul specialiștilor
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
ATENȚIE! O nouă bancă vrea să intre în România: cine vrea să se bată pentru...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Celebrul cântăreț A MURIT! Șoc în showbiz
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide