Lady Liberty de pe moneda SUA, portretizată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare

Lady Liberty de pe moneda SUA, portretizată pentru prima dată în istorie drept o femeie de culoare
Publicat: 14/01/2017, 13:37
„Suntem extrem de mândri (…) părinții noștri fondatori au realizat nevoia critică a națiunii noastre de a avea un sistem monetar respectat, iar în ultimii 225 de ani instituțiile financiare și-au dus misiunea mai departe”, a declarat directorul adjunct al Monetăriei Statelor Unite, Jeppson.
Plecând de la modelele clasice produse anterior, noua monedă o înfățișează pe Lady Liberty ca pe o femeie de culoare care poartă o coroană din stele. Moneda este inscripționată cu „1792″, anul în care a fost înființată Monetăria SUA, „2017″ și „Încrederea e doar în Dumnezeu (IN GOD WE TRUST)”. Reversul monedei arată un „vultur puternic și îndrăzneț în zbor”, se arată în comunicatul de presă.
Moneda de aproximativ 31 de grame va fi realizată din aur de 24 de karate în unitatea de la New York și este prima dintr-o serie de alte asemenea unități care vor fi emise în viitor, la fiecare doi ani, reprezentând-o pe Lady Liberty drept americano-asiatică, americano-hispanică și indo-americană. Anul trecut, Trezoreria a anunțat că activista și aboliționista Harriet Tubman îl va înlocui pe Andrew Jackson pe bancnota de 20 de dolari.