Liderul nord-coreean Kim Jong Un combate noul val de Covid-19 prin execuții, interzicerea pescuitului și închiderea Phenianului

Redactor:
Dragos Tanase
Liderul nord-coreean Kim Jong Un combate noul val de Covid-19 prin execuții, interzicerea pescuitului și închiderea Phenianului
Liderul nord-coreean Kim Jong-un (FOTO: Captură video - KTV)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina (lockdown) în capitala Phenian, drept măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus în această ţară, informează NBC, care citează surse din serviciile sud-coreene de informaţii.

Conform serviciului sud-coreean de informaţii (NIS), Kim Jong Un a manifestat o „furie excesivă” şi a adoptat „măsuri iraţionale” în combaterea pandemiei de coronavirus şi a efectelor sale economice.

Sursele citate au precizat că un înalt oficial nord-coreean (care nu a fost nominalizat) a fost executat luna trecută din cauză că nu a putut menţine rata cursului de schimb, ceea ce a dus la deprecierea monedei naţionale.

În luna august, un alt oficial guvernamental nord-coreean (nenominalizat) a fost executat pentru că nu a respectat regulile privind regimul bunurilor comerciale venite din afara ţării.

De asemenea, Phenianul a interzis pescuitul marin şi producţia de sare, „pentru a împiedica infectarea apei de mare cu noul coronavirus”, conform unei informări a NIS transmise membrilor parlamentului din Coreea de Sud.

Mai mult, Coreea de Nord a interzis intrarea în capitala Phenian, în cadrul unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în timp ce blochează oraşele, inclusiv unul de-a lungul frontierei cu China, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord a întrerupt traficul către şi dinspre China şi Rusia, încă de la începutul acestui an, în urma izbucnirii epidemiei, o lovitură puternică dată comerţului ţării cu cei doi vecini şi economiei, în general.

Phenianul susţine că virusul nu a intrat în ţară, dar autorităţile au devenit mai îngrijorate de pandemie pe fondul aşteptărilor că riscul de infecţie va creşte în timpul sezonului de iarnă.

Cetățenii din Coreea de Nord au fost avertizați prin buletinele meteo că norul de praf galben venit din China ar putea aduce coronavirusul

Cetățenii din Coreea de Nord au fost avertizați, luna trecută, prin intermediul buletinului meteo al televiziunii naționale să stea în casă, pentru că praful galben venit dinspre China ar putea aduce coronavirusul.

Străzile din capitala Phenian au fost goale, după avertismentul asupra prafului galben venit din China.

Coreea de Nord s-a declarat țară în care nu a ajuns coronavirusul, fiind din luna ianuarie în alertă, moment în care autoritățile au închis granițele și au restricționat circulația.

Deși specialiștii din întreaga lume susțin că nu se cunoaște existența vreunei legături între norul de praf și coronavirusul, Coreea de Nord nu este singurul stat care spune că praful ar putea aduce particule de coronavirus.

Și autoritățile din Turkmenistan a susținut că norul de praf poate transmite coronavirusul, motiv pentru care a instituit măsura purtării măștii de protecție.

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide