Liderul nord-coreean Kim Jong-Un, vizită într-un parc de distracții alături de soția lui și diplomați străini. FOTO+VIDEO

Publicat: 03/08/2012, 11:00
Actualizat: 06/08/2012, 15:22

Diplomați din mai multe țări, inclusiv din Marea Britanie, l-au însoțit pe liderul nord-coreean Kim Jong-un înntr-o vizită la un parc de distracții săptămâna trecută, a confirmat vineri ambasada britanică de la Phenian, relatează AFP.

resa oficială nord-coreeană a publicat în urmă cu câteva zile fotografii cu tânărul lider părând să se amuze pe seama celor care se aflau în montagnes-russes.

Ambasada britanică a confirmat că unul dintre membrii săi, Barnaby Jones, a fost prezent la acest eveniment, alături de alți diplomați.

„Asemenea întâlniri constituie, pentru noi, ocazia de a întâlni oficiali de rang foarte înalt, în cadrul politicii noastre de «angajament critic»”, a anunțat ambasada înt-un e-mail.

Potrivit Ministerului britanic de Externe, este crucial ca „să fii activ pe lângă Guvernul nord-coreean, având în vedere că acționăm în strânsă legătură cu ei, în cadrul mai multor programe umanitare, culturale și educative de care beneficiază populația”.

Presa nord-coreeană difuzează de mai mai multe săptămâni imagini cu un Kim Jong-un destins și zâmbitor, care nu ezită să se alăture militarilor, să ridice în brațe copii sau să meargă braț la braț cu soția sa.

Unii analiști interpretează acest lucru drept o voință a puterii de a-l prezenta ca pe un lider accesibil și mai puțin formal decât tatăl său, Kim Jong-il, mort în decembrie 2011, căruia i-a succedat la putere.

sursa foto BBC

Kim Jong-il s-a exprimat doar o singură dată în public în cei 17 ani cât s-a aflat la putere.

Phenianul a anunțat, de asemenea, că Kim Jong-un s-a căsătorit, un anunț neobișnuit în această țară secretă și închisă, iar tânărul a asistat la un spectacol în care apăreau Mickey Mouse și alte personaje Walt Disney, unul dintre simbolurile Statelor Unite, o țară dur criticată în Coreea de Nord.

Însă Phenianul s-a grăbit să precizeze că politica țării nu se va schimba „o iotă” sub noul conducător.

sursa foto BBC

sursa foto BBC

sursa foto BBC

sursa foto BBC

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase