Liderul propagandei organizației teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabă, omorât cu drone de SUA

Redactor:
Teodora Marinescu
Liderul propagandei organizației teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabă, omorât cu drone de SUA
Mai multe pe gandul.info

Atacurile de miercuri au urmat o declarație a Washingtonului, care arăta faptul că SUA au efectuat cel puțin 120 de raiduri aeriene împotriva militanților Al-Qaida, încă de când Donald Trump a devenit președintele Statelor Unite.

Patru militanți AQAP au fost omorâți, miercuri, după ce o dronă a aruncat în aer vehiculul în care se aflau aceștia, în districtul Wadi Obeida, situat în provincia Marib. Un alt atac a omorât încă doi militanți, în aceeași zonă, au informat sursele locale.

Oficialii de la Washington au informat că atacurile conduse de SUA au omorât figuri importante în rândul militanților AQAP, considerată una dintre cele mai periculoase ramuri ale rețelei teroriste Al-Qaida.

Grupul extremist sunnit s-a dezvoltat în timpul războiului civil de trei ani, desfășurat între Guvernul susținut de Arabia Saudită și rebelii șiiți, care controlează capitala Sanaa.

Pe lângă atacurile aeriene cu drone, forțele speciale americane au desfășurat și operațiuni militare terestre în regiune.

Pentagonul a atacat, de asemenea, o ramură locală a organizației teroriste Stat Islamic, care și-a intensificat activitatea în Yemen, odată cu declanșarea războiului civil.

Inchide