LIVE TEXT | Război în Israel. Regiunea Tel Aviv este ținta unui nou tir de rachete, sâmbătă după amiaza

LIVE TEXT | Război în Israel. Regiunea Tel Aviv este ținta unui nou tir de rachete, sâmbătă după amiaza
Publicat: 21/10/2023, 11:38
Actualizat: 21/10/2023, 19:20
19:15

Șeful Forțelor Aeriene Israeliene: Vom ataca Hamas cu toată forța

Șeful Forțelor Aeriene Israeliene spune că armata pe care o conduce va ataca gruparea teroristă Hamas „cu toată forța” în timpul viitoarei ofensive terestre din Fâșia Gaza.

„Nu aș vrea să schimb locul cu vreun inamic și să întâlnesc o brigadă sau o divizie a Forțelor de Apărare Israelului”, spune șeful IAF, generalul-maior Tomer Bar, în timpul unei întâlniri cu comandanții superiori, potrivit Times of Israel.

„Până acum am lovit Hamas cu mii de atacuri aeriene, mii de bombe care au lovit exact. Hamas nu începe de la zero acum”, spune el.

„Cu toate acestea, îl tratăm ca și cum nu ar fi fost loviți deloc. Vom intra cu toată forța noastră și vom lovi [Hamas] ca și cum s-ar lupta cu noi în prima zi”, adaugă comandantul.

16:32

Regiunea Tel Aviv este ținta unui nou tir de rachete

Sudul și centrul Israelului este vizat de un nou atac cu rachete, sâmbătă după amiaza. Sirenele de avertizare s-au auzit de cel puțin de 18 ori în Tel Aviv, Bat Yam, Ashdod și Yavne.

În acest moment nu există rapoarte despre lovituri directe sau victime.

14:50

Israelul continuă acțiunile împotriva Hamas

Forțele Armate ale Israelului transmit că trupele sale au arestat 670 de palestinieni în Cisiordania, inclusiv peste 450 de persoane afiliate Hamas, de la începutul conflictului și până în prezent.

Peste noapte, 68 de membri Hamas au fost arestați, transmite Armata. De asemenea, peste noapte, forțele israeliene au demolat casa liderului Hamas Maher Shalloun, în tabăra de refugiați Aqabat Jabr. Acesta este acuzat de uciderea, în februarie, a unui cetățean israeliano-american.

13:58

Crește bilanțul deceselor în Fâșia Gaza

Cel puțin 4.385 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, inclusiv 1.756 de copii, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas.

Ministerul spune că alte 13.561 de persoane au fost rănite.

13:30

ONU salută redeschiderea punctului de trecere de la Rafah

Organizația Națiunilor Unite a salutat deschiderea punctului de trecere Rafah, permițând astfel ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, transmite CNN.

Potrivit secretarului general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare și coordonator al ajutorului de urgență, Martin Griffiths, „convoiul de 20 de camioane include provizii vitale furnizate de Semiluna Roșie egipteană și de Națiunile Unite, care au primit aprobarea de a traversa și de a fi primite de Semiluna Roșie palestiniană, cu sprijinul Națiunilor Unite”.

11:38

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că situația umanitară din Gaza este „sub control”. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții IDF au continuat să-i îndemne pe locuitorii din Gaza să se deplaseze spre sud și au spus că ajutorul care vine de la granița cu Egiptul va fi direcționat acolo.

Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza, continuă, iar negocierile privind un eventual armistițiu nu par să ducă la vreun rezultat în viitorul apropiat.

Forțele Armate ale Israelului spun că au efectuat raiduri aeriene împotriva mai multor ținte ale Hamas din Fâșia Gaza peste noapte.

Printre ținte se numără centre de comandă și diverse alte infrastructuri aparținând grupării teroriste, informează Times of Israel.

Armata a publicat imagini video cu loviturile din această noapte.

Între timp, Statele Unite transmit că „au primit informații” că punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Fâșia Gaza și Egipt se va deschide sâmbătă dimineața.

„Dacă granița va fi deschisă, nu știm cât timp va rămâne deschisă pentru ca cetățenii străini să părăsească Gaza”, transmite Ambasada SUA la Ierusalim.

Ambasada avertizează asupra unui „mediu potențial haotic și dezordonat de ambele părți ale trecerii” și spune că cetățenii ar trebui să evalueze situația înainte de a se îndrepta spre graniță sau de a încerca să treacă spre și dinspre Egipt.

Mediatorii internaționali au lucrat la un acord pentru deschiderea graniței cu Egiptul pentru a permite intrarea ajutorului umanitar în Gaza și pentru a permite ca cetățenii străini să părăsească această regiune.

Mai multe avioane și camioane au adus ajutoare umanitare la Rafah în ultimele zile, dar până în prezent acest ajutor nu a fost livrat în Gaza, regiune care este supusă unor intense bombardamente din partea Forțelor Armate israeliene.

Tensiunile sunt în continuă creștere după ce, pe 7 octombrie, 2.500 de teroriști palestinieni au traversat granița în Israel din Fâșia Gaza pe uscat, aer și mare, asasinând aproximativ 1.400 de oameni și luând între 200 și 250 de ostatici. Totodată, Hamas a lansat numeroase atacuri aeriene asupra localităților din Israel.

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ