Lukaşenko, declarație șocantă: Masacrul de la Bucea a fost o „operaţiune psihologică specială” a Marii Britanii

Lukaşenko, declarație șocantă: Masacrul de la Bucea a fost o „operaţiune psihologică specială” a Marii Britanii
Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko | Foto – Profimedia Images
Publicat: 13/04/2022, 13:12

Aleksandr Lukaşenko a declarat, marţi, că măcelul de la Bucea care a zguduit întreaga lume a fost efectul unei „operaţiuni psihologice speciale a Marii Britanii”, potrivit Ukrayinska Pravda.

Este ca în Bucea, toată lumea ţipă. A fost necesar să se introducă un alt pachet (n.r. de sancţiuni). Astăzi am discutat în detaliu această operaţiune psihologică specială a lor, care a fost efectuată de britanici”, a declarat Lukaşenko, citat de agenţia Interfax.

Dacă aveţi nevoie de adrese, parole, prezenţe, numere de maşini, mărci de maşini, pe care au ajuns în Bucha şi cum au făcut-o, FSB-ul Rusiei vă poate furniza aceste material”, a mai spus președintele Belarusului.

În plus, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, susține invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că a fost un atac preventiv împotriva vestului.

Dacă Rusia ar mai fi întârziat operațiunea militară puțin, (ucrainenii) ar fi lansat, după cum spun ei, o lovitură zdrobitoare asupra teritoriului Rusiei – în regiunile vecine. Suntem în mod clar convinși că ar fi fost posibil”, a declarat Alexandr Lukașenko marți, după o întâlnire cu Vladimir Putin.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, întâlnire în regiunea Amur

Președintele rus Vladimir Putin a plecat, marți, într-o călătorie de lucru în regiunea Amur din Orientul Îndepărtat Rus, unde se va întâlni cu Aleksandr Lukașenko.

„Deci, dacă cineva se îndoiește de justețea deciziei, imaginați-vă ce-am fi putut vedea peste doar două săptămâni sau o lună”, a mai adăugat Lukașenko, citat de Guardian.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a declarat după întrevederea cu omologul său bielorus că Ucraina nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul, iar discuțiile sunt într-un „punct mort”. Liderul de la Kremlin a mai spus că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.