MAE anunță o victimă în accidentul feroviar din Italia. Cel puțin patru morți și 100 de răniți. UPDATE

MAE anunță o victimă în accidentul feroviar din Italia. Cel puțin patru morți și 100 de răniți. UPDATE

UPDATE „Potrivit informațiilor obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat. Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar și este în contact permanent cu autoritățile locale fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis joi seară MEDIAFAX.

Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României). Imediat, la locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.

Trenul efectua o cursă între orașele Milano și Cremona. Autoritățile locale au anunțat întârzieri ale trenurilor pe ruta respectivă. Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunțat că trenul regional a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, joi, în debutul ședinței de Guvern că, din informațiile primite, până la acea oră, pe lista victimelor nu figurează niciun cetățean român.

„Din păcate, a fost un accident feroviar la Milano. La ora actuală continuă operațiunile de descarcerare, dar este cert până acum că sunt doi morți și zece răniți. Pe lista respectivă nu figurează niciun cetățean român”, a spus ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, la începutul ședinței de Guvern.

El a mai precizat că angajații serviciului consular român de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere asistență consulară.

„Așteptăm să vedem dacă după continuarea procedurilor de descarcerare o să fie cumva și vreo victimă din punctul nostru de vedere. Până acum, așa cum am mai spus, nu există niciun fel de informație în legătură cu faptul că unii cetățeni români ar putea fi implicați în acest tragic accident”, a adăugat Meleșcanu.

MAE: „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident”

Anterior declarației lui Meleșcanu, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi dimineață, că la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară, adăugând că acesta monitorizează cu prioritate situația, potrivit unui comunicat de presă.

„Consulatul General al României la Milano are în atenție accidentul feroviar produs în dimineața zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată în documentul citat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular +39 366.108.1444.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom