Atac cu cuţitul într-o universitate din Germania. Victimele, în stare gravă

Atac cu cuţitul într-o universitate din Germania. Victimele, în stare gravă
Publicat: 10/06/2022, 21:18
Actualizat: 10/06/2022, 21:34

Mai multe persoane au fost rănite, după ce un individ înarmat cu un cuţit a comis un atac într-o universitate din nord-vestul Germaniei, unele fiind în stare gravă, anunță surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Atacul a avut loc la Institutul superior pentru Studii Aplicate din orăşelul Hamm-Lippstadt, în landul Renania de Nord-Westfalia, în nord-vestul Germaniei.

Un individ în vârstă de 34 de ani a atacat mai multe persoane cu un cuţit, într-o sală de curs. Agresorul a fost imobilizat de martori, iar ulterior a fost reţinut de agenţii forţelor de ordine, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de publicaţiile Bild şi T.online.de.

Cel puţin patru persoane au fost rănite, una se află în stare gravă

Cel puţin patru persoane au fost rănite în atac, iar unele sunt în stare gravă. Una dintre victime prezintă risc vital, anunță observatornews.ro.

La locul incidentului au fost trimise numeroase ambulanţe şi echipaje de poliţie. „Am intervenit cu numeroase echipaje de poliţie şi cerem populaţiei să evite această zonă”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Acesta este al doilea atac produs în Germania în decurs de câteva zile. Miercuri un individ care are probleme psihice a lovit cu un vehicul un grup de pietoni, în centrul Berlinului. O persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale în urma atacului din Berlin, multe fiind în stare de şoc.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase