Atacuri cu cuțitul în Canada: Cel puțin 10 morți și 15 răniți. Poliția îi caută pe cei doi suspecți. Reacția premierului Justin Trudeau

Atacuri cu cuțitul în Canada: Cel puțin 10 morți și 15 răniți. Poliția îi caută pe cei doi suspecți. Reacția premierului Justin Trudeau
sursa foto: Profimedia Images
Publicat: 05/09/2022, 08:28
Actualizat: 05/09/2022, 08:58

Mai multe atacuri cu armă albă au avut loc duminică în provincia canadiană Saskatchewan. Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite într-o serie de atacuri prin înjunghiere, au anunțat luni autorităţile locale.

Atacurile au avut loc în mai multe zone din comunitatea James Smith Cree şi în localitatea Weldon, în apropierea oraşului Saskatoon. Autorităţile i-au identificat pe cei doi suspecţi ca fiind Damien Sanderson şi Myles Sanderson. Se crede că cei doi călătoresc cu un Nissan Rogue de culoare neagră cu plăcuţă de înmatriculare din Saskatchewan.

Comisarul Rhonda Blackmore, din cadrul Poliţiei provinciei Saskatchewan, a declarat că nu se cunoaşte motivul atacurilor. Unele victime par să fi fost vizate direct de atacatori, iar altele par să fi fost înjunghiate la întâmplare.

„Este oribil ce s-a întâmplat astăzi în provincia noastră”, a afirmat Blackmore, potrivit The Associated Press.

În total, atacurile au avut loc în 13 locuri din provincie, iar bilanţul preliminar este de zece morţi şi 15 răniţi.

Damien Sanderson şi Myles Sanderson, consideraţi autorii atacurilor, sunt căutaţi activ de serviciile de securitate canadiene. Comisarul Rhonda Blackmore i-a somat să se predea urgent şi a îndemnat cetăţenii să nu încerce să îi abordeze, deoarece sunt extrem de periculoşi, scrie Mediafax.

”Facem toţi paşii posibili pentru a urmări aceşti indivizi. Dacă Damien şi Myles ascultă sau primesc aceste informaţii, le-aş cere să se predea imediat în poliţie”, a declarat comisarul Blackmore, conform CNN.

Premierul Trudeau promite că vinovații vor fi pedepsiți

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a promis că cei responsabili pentru „atacurile urâte” de astăzi trebuie „aduși pe deplin în fața justiției”.

„Atacurile de astăzi din Saskatchewan sunt îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi. Deoarece aceasta este o situație în curs de desfășurare, îi încurajez pe toți cei din zonă să asculte sfaturile forțelor de ordine să se adăpostească și să respecte măsurile de precauție corespunzătoare”, a scris pe Twitter premierul canadian.

Trudeau a mai spus că guvernul canadian a fost „în comunicare directă” cu conducerea comunității James Smith Cree Nation și este „gata să ajute în orice mod putem”.

”Cei responsabili pentru atacurile oribile de astăzi trebuie să fie aduși p edeplin în fața justiției”, a mai precizat Trudeau.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase