Mai mulți români, care se dădeau surdomuți și cereau bani turiștilor, au fost arestați în Italia. Care era motivul invocat

Mai mulți români, care se dădeau surdomuți și cereau bani turiștilor, au fost arestați în Italia. Care era motivul invocat
Publicat: 23/06/2022, 22:07

O grupare infracţională formată din 17 români a fost destructurată în Italia. Aceștia cereau bani turiştilor din Veneţia în numele unei fundații internaționale, pretinzând că sunt surdomuţi. Motivul invocat de aceștia era construirea unui centru internaţional dedicat asistenţei persoanelor surde, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor săraci.

Pentru ca povestea lor să fie și mai credibilă, pretinşii surdomuţi spuneau că fac parte dintr-o asociaţie cunoscută, și anume Handicap International. În schimbul banilor pe care îi primeau, escrocii înmânau trecătorilor formulare de donaţie, scrise în italiană şi germană, pentru a fi completate şi semnate.

Cei 17 români au fost arestaţi, după o cercetare a poliţiei din Caorle, un orăşel din provincia Veneţia, potrivit presei locale, scrie adevărul.ro.

Polițiștii au predat 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor şi a fondurilor”.

De asemenea, autoritățile au dispus sechestru pe sumele de bani şi materiale, după o serie de operaţiuni în care au utilizat echipamentele disponibile, inclusiv dispozitivele de citire a plăcuţelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video.